Pere Aragonès a Falset, en el Congrés Nacional d'Unió de Pagesos (ACN/Mar Rovira)
Pere Aragonès a Falset, en el Congrés Nacional d'Unió de Pagesos (ACN/Mar Rovira)

Aragonès demana no bloquejar la taula de diàleg amb condicions com el mediador

Aragonès defensa buscar consensos i no centrar-se en "petites diferències" en abordar el diàleg amb l'Estat

RedaccióActualitzat

El vicepresident Pere Aragonès rebaixa la tensió entre Esquerra i Junts per Catalunya i demana no bloquejar la taula de negociació entre els governs espanyol i català imposant condicions prèvies, com la presència d'un mediador.

Aragonès respon als seus socis de govern i demana aparcar les diferències entre els dos partits amb la voluntat d'aconseguir avenços en la resolució del conflicte català en la negociació amb Madrid.

"Estic plenament convençut que tots sabrem aprofitar aquesta oportunitat d'anar-hi amb la màxima exigència. I també amb la màxima unitat estratègica. El que és important és què posarem sobre la taula. En això hi ha un ampli consens: autodeterminació i amnistia. Fem-nos forts en el consens, que és el que ens fa avançar"

 

En un acte a Falset, Aragonès explica que la presència d'aquest mediador afavoriria les converses amb el govern de Pedro Sánchez, però no ho veu com una condició indispensable:

"Si hi ha un mediador millor, però en tot cas no hem de desaprofitar l'oportunitat d'allò que hem demanat tantes vegades que és que l'Estat s'assegui a resoldre el conflicte polític, políticament"

El vicepresident català assegura també que ell, com a alt representant de l'executiu, ha de seure en aquesta taula al costat del president Quim Torra.

"Evidentment estaré al seu costat per defensar el gran consens que ens uneix: l'autodeterminació i l'amnistia"

 

Pere Aragonès amb l'alcalde de Falset, Carlos Brull
Pere Aragonès amb l'alcalde de Falset, Carlos Brull (CCMA)


ERC o el PSC

El republicà ha demanat al PSC que sumi a favor del desbloqueig i que no prioritzi els interessos electorals per "desgastar" ERC com a "principal rival". "Això anirà d'ERC o PSC en les pròximes eleccions", ha vaticinat Aragonès.

Aragonès ha fet aquestes declaracions en el tretzè Congrés Nacional d'Unió de Pagesos, que s'ha tancat aquest diumenge.

 

 

ARXIVAT A:
Pere AragonèsERCProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut