Imatge del cartell que han penjat als gegants de la Plaça Nova, Associació de Festes de la Plaça Nova
Imatge del cartell que han penjat als gegants de la Plaça Nova, Associació de Festes de la Plaça Nova

"Aquí hi havia un llaç groc", la resposta d'una colla gegantera a la Junta Electoral

Els requeriments de la Junta Electoral sobre la retirada de llaços grocs d'equipaments municipals afecten els gegants d'una associació de festes de Barcelona

Actualitzat

Enginy per respondre a la prohibició de la Junta Electoral de penjar llaços grocs en edificis públics. L'Associació de Festes de la Plaça Nova, de Barcelona, aplica l'ordre, però substitueix els llaços per dos adhesius grocs en què denuncien el que consideren una "violació de la llibertat d'expressió".

A partir d'avui i fins a la celebració de les eleccions del 28A, els gegants que estan exposats a la Casa dels Entremesos llueixen dos cartells en què es pot llegir: "Aquí hi havia un llaç groc que ha estat retirat per la denúncia d'una ciutadana i a requeriment de la Junta Electoral de Zona de Barcelona..

 

 

L'entitat cultural ha decidit retirar els llaços després d'haver-los arribat un requeriment de la Junta Electoral de Zona de Barcelona. La Junta en demanava la retirada perquè la Casa dels Entremesos, on els gegants estan exposats, és un equipament de titularitat municipal.

En el comunicat que ha emès l'associació s'exposa que els gegants portaven els llaços per un acord majoritari dels socis i sòcies de l'entitat i que el requeriment de la Junta els va arribar després de la denúncia d'un ciutadà.

 

 

L'entitat valora aquest requeriment com una "violació de la llibertat d'expressió i opinió" a una "entitat privada, cultural, participativa i democràtica", ja que, tot i la titularitat municipal de l'edifici, els gegants són "propietat privada de l'associació"

La Casa dels Entremesos i la Federació d'Entitats de Cultural Popular i Tradicional de la Barcelona Vella també han emès un comunicat en què expliquen que al principi no van entendre el requeriment, ja que l'únic que han tingut sempre a la façana és la senyera.

Un cop van identificar que es tractava dels llaços que portaven la parella de gegants van fer l'avís a l'entitat "afectada", però respectant que "només ells i elles" tenien la capacitat de "decidir quins elements formen part del vestit de les figures".

La federació també s'ha sumat a la denuncia que fa l'associació de festes pel que consideren un "atac a la llibertat d'expressió de les persones i entitats".

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàEleccions 28A
Anar al contingut