Maha Hussaini en el seu últim vídeo publicat des de Gaza (Middle East Eye)

"Aquest pot ser el meu últim vídeo", la lluita d'una periodista per informar des de Gaza

La palestina Maha Hussaini, que informa des de Gaza, denuncia que Israel vol impedir que es pugui informar des de la Franja
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra Hamas-Israel

Maha Hussaini, corresponsal a la Franja de Gaza de Middle East Eye, un digital amb seu a Londres que informa sobre l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica, ha alertat a les xarxes socials sobre la situació d'aïllament creixent d'aquest territori assetjat per Israel, fet que dificulta cada vegada més poder informar el món del que hi passa.


"Aquest pot ser el meu últim vídeo, perquè la bateria del telèfon se m'està morint mentre fem front a una apagada gairebé total", explica en un missatge publicat dijous per Middle East Eye, que, ara per ara, és l'últim.

Hussaini denuncia que el bloqueig d'Israel deixa els habitants de Gaza a les fosques, sense subministrament d'electricitat, ni d'aliments, i aïllats de la resta del món.

També que ja han mort almenys 9 periodistes, mentre informaven sobre el terreny o bé quan eren a casa seva, víctimes dels bombardejos.


Unes hores abans, a través del seu compte d'X (abans Twitter), Hussaini ja havia alertat sobre aquesta situació i demanava "exposar els crims d'Israel". Utilitzant majúscules, exclamava: "No pareu de parlar de Gaza." I afegia: "Sigueu la veu d'aquells que són silenciats."


"Ens preparem per a l'evacuació"

L'últim missatge de Hussaini a X és de fa set hores i hi explica que centenars de residents de la ciutat de Gaza i del nord de la Franja han rebut un missatge de veu als seus telèfons en què "l'ocupació israeliana" els demana que marxin de casa seva cap a l'àrea central.


"Ens estem preparant per a l'evacuació", diu la periodista per tancar el missatge.

 

ARXIVAT A:
Guerra Hamas-Israel
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut