Els iPhones de moment només poden consultar i recarregar la targeta física
Els iPhones de moment només poden consultar i recarregar la targeta física

Apple perd la batalla i la T-Mobilitat es podrà validar amb iPhone a partir de finals d'any

Fins ara, només podien validar els títols de transport els usuaris del sistema operatiu Android

RedaccióActualitzat

La targeta recarregable T-mobilitat es podrà fer servir per validar els títols de transport públic amb dispositius iPhone abans que s'acabi l'any.

Fins ara, els usuaris amb aquest sistema operatiu només podien consultar i recarregar la targeta física, mentre que els usuaris amb dispositius Android ja podien validar títols.

La notícia arriba després que la Comissió Europea hagi admès les al·legacions que va presentar l'Autoritat del Transport Metropolità a l'acord que van tancar la UE i Apple al gener per obrir la tecnologia NFC  --que permet l'intercanvi de dades sense fils-- a les botigues físiques, però deixant fora la possibilitat de validar títols de transport públic.

Les autoritats europees han confirmat ara que l'accés al transport públic també s'ha de poder beneficiar d'aquesta eina, i per això Apple ha anunciat que permetrà que altres empreses i serveis accedeixin a aquesta tecnologia.

En el cas de la T-mobilitat, això suposarà que els usuaris amb iPhone podran utilitzar el mòbil com a suport de validació, una alternativa disponible per als usuaris d'Android des fa dos anys i mig.

Batalla ATM-Apple

L'ATM, consorci format per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), és l'única entitat del sector del transport públic que va presentar al·legacions perquè la tecnologia NFC es pogués utilitzar en aquest àmbit.

En un comunicat, la consellera de Territori i presidenta d'ATM, Ester Capella, ha expressat la seva satisfacció per la decisió "després de molts esforços" davant la negativa de l'empresa a facilitar l'accés a aquesta tecnologia.

Els compromisos legals adquirits per Apple fruit de la decisió de la Comissió Europea són "legalment vinculants" i se'n supervisarà l'aplicació mitjançant un fideïcomissari que informarà la Comissió durant els propers deu anys, segons la vicepresidenta de l'òrgan executiu, Margethe Vestager.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaMobilitatAppleTransport públicMetro
Anar al contingut