Apple, acusada de monopoli amb els iPhone als Estats Units
Logo d'Apple a la botiga de Nova York (Reuters/Mike Segar)

Apple, acusada de monopoli amb els iPhone als Estats Units

L'administració Biden demanda el gegant tecnològic per monopoli en el mercat dels telèfons intel·ligents

RedaccióActualitzat

El govern dels Estats Units ha presentat aquest dijous una demanda contra Apple per haver creat un monopoli en el mercat de telefonia amb el model iPhone

En la demanda, interposada pel Departament de Justícia i 16 fiscals generals estatals, s'acusa Apple d'haver restringit l'accés a la tecnologia que fa servir per als iPhones, de manera que augmenten els costos per als consumidors i, fins i tot, s'impedeix a potencials rivals llançar altres telèfons intel·ligents.

L'administració de Biden afirma que el gegant tecnològic ha fet servir el seu control sobre l'iPhone per participar en una conducta il·legal, de forma "àmplia i sostinguda".

Per exemple, l'acusa d'impedir el desenvolupament exitós de "superaplicacions", que permetrien als consumidors canviar de telèfon intel·ligent de manera més fàcil, i també de bloquejar la implantació d'apps de streaming que permetrien als usuaris gaudir d'un vídeo d'alta qualitat sense haver de pagar per tenir més espais al núvol o hardware. 

Aquest cas no només es dirigeix a l'iPhone, sinó també als altres productes com l'iPad, Mac i Apple Watch, pel fet que els consumidors hagin de dependre d'aquests dispositius i no es puguin combinar amb productes d'altres companyies.

Apple, amb seu a Califòrnia, ha negat les acusacions i ha acusat el govern dels Estats Units d'haver-se extralimitat en les acusacions. La companyia assegura que, si la demanda prospera, es crearà un "precedent perillós" donant poder al govern dels Estats Units per poder intervenir en el disseny de la tecnologia.

La maniobra representa la primera gran actuació antimonopoli contra Apple per part de l'administració de Joe Biden. Però no és l'únic gegant tecnològic contra el qual s'ha querellat. També va demandar Google per monopolitzar els serveis de publicitat digital i té un cas antimonopoli pendent amb la matriu de Facebook, Meta, i una altra contra Amazon.

 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsAppleJoe Biden
Anar al contingut