Aparten un professor de la Blanquerna per una segona denúncia d'assetjament sexual

Una comissió de la Universitat Ramon Llull encarregada de casos d'assetjament sexual està investigant els fets

Aitor Álvarez GarcíaActualitzat

Una comissió de la Universitat Ramon Llull encarregada de casos d'assetjament sexual està investigant, per segon cop, un professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna. El centre educatiu ha rebut dues denúncies de dues persones diferents, segons ha avançat El Principal i ha pogut confirmar TV3.

La primera denúncia va arribar al setembre i el docent va ser apartat un temps, però va tornar a les aules. Aquesta setmana, amb la segona denúncia, l'han tornat a apartar preventivament, mentre s'investiguen els fets internament i es pren una decisió sobre el seu futur a la institució.

"En considerar que hi ha indicis suficients per obrir una indagació, la Facultat ha decidit convocar la comissió encarregada de la instrucció del cas. Igualment, com també es va fer a principi de curs, la persona denunciada ha estat apartada del centre de manera cautelar", indica el comunicat de Blanquerna.
 

Sense denúncia als Mossos

La Universitat no ho ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra perquè, de moment, no hi ha vist prou càrrega de prova.

El centre s'ha compromès a ser "àgil en la instrucció d'aquesta segona denúncia", mantenint el rigor i les garanties per a les parts.


Una alumna: "Em va preguntar si era verge" 

En declaracions a TV3, dues alumnes del professor --que no són les que l'han denunciat-- han explicat que els enviava correus amb comentaris com "t'estimo, "baby" o "lletja", de vegades de matinada. Una de les noies, que tenia un 4,8 de nota, se li va adreçar per correu i ell li va demanar el número de mòbil. Nerviosa, li va donar i es van estar mitja hora al telèfon: 

"Em va preguntar si era verge i em va dir que tenia moltes ganes que ens traguéssim la mascareta a classe per poder-me veure la cara... Comentaris així. I em va dir que m'aprovava per haver parlat amb ell i que no em faria de professor l'any que ve, però que m'esperava al seu despatx a la universitat, que ja sabia on era." 

Alguns alumnes havien convocat, per dimarts vinent, una manifestació per protestar contra la reincorporació del professor, però la convocatòria és prèvia a la decisió de la universitat de tornar-lo a apartar.

Aquest centre de la Ramon Llull també ha anunciat la creació d'un punt lila per "augmentar la visibilitat de la figura de la mediadora" que vetlla pel compliment del protocol contra l'assetjament sexual i difondre més àmpliament aquesta normativa.

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat

 

ARXIVAT A:
Educació Assetjament sexual Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut