L'escultura, titulada "Humanitat", s'ha col·locat sense permís municipal
Barcelona

Apareix per sorpresa una escultura antiesclavista al pedestal on hi havia Antonio López

Segons l'artista francès James Colomina, és una acció reivindicativa amb motiu de l'aniversari de l'abolició de l'esclavitud, que es commemora el dia 30

Actualitzat

Al pedestal on hi havia l'estàtua d'Antonio López, marquès de Comillas, a Barcelona, hi ha aparegut una figura nova per sorpresa, que destaca pel seu color vermell.

L'Ajuntament de Barcelona va retirar l'estàtua d'Antonio López fa quatre anys, pel seu passat esclavista, de la plaça de Ciutat Vella, davant de Correus, que portava el seu nom. Ara, l'artista francès James Colomina hi ha posat, sense permís municipal, una escultura contra l'esclavisme que ha titulat "Humanitat".

L'artista ho ha presentat com una acció reivindicativa amb motiu de l'aniversari de l'abolició de l'esclavitud a Espanya, que se celebra el 30 de gener.

Segons Colomina, que se n'ha fet ressò al seu compte d'Instagram, la figura representa un os de peluix i el nen que hi ha a dins de cada adult.

 

 

L'Ajuntament ha estudiat l'estàtua i ha conclòs que no té risc de caiguda. De moment, doncs, es quedarà on és, com altres mostres d'art efímer que es fan a la ciutat.

El nom d'Antonio López encara hi apareix a la base
ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaArt
Anar al contingut