Antònia Font omple d'alegria el Sant Jordi: "És com un miracle que ens passi això"

La banda mallorquina fa ple i repassa el més nou i els clàssics durant més de dues hores de concert amb un públic entregat

RedaccióActualitzat

Nou anys més tard, Antònia Font ha omplert el Palau Sant Jordi en el seu retorn a Barcelona. La banda mallorquina ha fet ple venent totes les entrades d'un dels seus concerts més esperats després que toquessin al Primavera Sound aquest estiu.

Han arrencat motors amb la novetat "Un minut estroboscòpica" i, a partir d'aquí, els 15.000 assistents han corejat a ple pulmó els seus grans temes, com "Alegria", "Batiscafo Katiuscas" o "Me sobren paraules" com si no hagués passat el temps.

Durant més de dues hores, els mallorquins han anat enllaçant una cançó rere l'altre gairebé sense pausa, com si tinguessin pressa per incloure-hi les peces més destacades del seu extens repertori.

Segons el seu líder i guitarrista, Joan Miquel Oliver, amb aquesta actuació el quintet arriba al "punt culminant" de la seva carrera després de vuit anys de silenci. "El públic aguanta fins al darrer minut cantant paraula per paraula, i això personalment és el més emocionant", diu Oliver.

En aquest sentit, el vocalista del grup, Pau Debon, ha afirmat a TV3 que "han passat vuit anys i no sabem què ha passat, però s'ha sumat molta gent a seguir-nos".

La banda ha fet un repàs del seu passat i present, i ha obsequiat el públic amb els millors moments del seu extens cançoner, amb referències obligades als seus cims compositius, com ara "Clint Eastwood", "Wa yeah!", "Bamboo", "Vitamina Sol", "Alpinistes-Samurais" o "Calgary 88".

Els d'Antònia Font d'aquest dissabte han estat a la mateixa altura que els d'ahir. Han estat capaços d'emocionar tant interpretant els seus temes més coneguts com les cançons del seu darrer disc, que han aparegut escampades entre l'extens repertori d'aquesta esperada cita, que s'ha allargat més de dues hores.

El públic d'Antònia Font ha continuat creixent tot i els nou anys d'absència
El públic d'Antònia Font ha continuat creixent tot i els nou anys d'absència (ACN/Violeta Gumà)

Els assistents han viscut el concert, en què gairebé han tocat una quarantena de temes, com una gran festa. Antònia Font, amb la seva proposta mediterrània, domèstica, popular, alegre i empàtica, ha superat el temps i les seves generacions per esdevenir un grup de culte als Països Catalans.

Després d'actuar al Primavera Sound, a Inca, a València i aquest dissabte al Palau Sant Jordi de Barcelona, la formació té previst fer sis concerts més l'any que ve. Per ara, Antònia Font no ha volgut desvelar cap detall d'aquestes sis actuacions, que, en principi, posaran el punt final a la trajectòria de la banda liderada per Joan Miquel Oliver.

ARXIVAT A:
Música
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut