No caldrà portar mascareta als espais interiors, llevat de comptades excepcions

Andorra diu adeu a la mascareta als interiors

Només s'haurà de seguir portant als centres sanitaris i sociosanitaris, i als casals per a la gent gran

RedaccióActualitzat

Andorra diu adeu a les mascaretes a gairebé tots els espais interiors. El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dilluns l'aixecament de l'obligatorietat de dur-les en la majoria de casos.

Només s'haurà de portar a l'Hospital, els centres sanitaris i sociosanitaris i les cases pairals -casals de la gent gran-, on caldrà seguir utilitzant proteccions FFP2. La mesura es començarà a aplicar aquest mateix dimarts.

Segons ha explicat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas, "els indicadors epidemiològics i sanitaris segueixen mostrant una millora en l'evolució de la pandèmia que ens permet flexibilitzar les mesures existents". A Andorra ara mateix hi ha 613 casos de covid i 5 d'ingressats, tres dels quals a l'UCI.

Malgrat que l'ús de la mascareta ja no serà necessari en espais tancats, el govern el segueix recomanant a les persones vulnerables -per edat o per factors de risc-, als no immunitzats, als que viuen o visiten persones vulnerables, als que tinguin símptomes respiratoris i als que estan en vigilància passiva per ser contacte d'un positiu.

El decret aprovat a la sessió d'aquest dilluns també deroga les mesures específiques que s'aplicaven als establiments d'oci nocturn, a les activitats esportives o culturals, als establiments de restauració i a les llars d'infants, centres educatius i activitats extraescolars.

A principis de desembre, en plena onada de covid, Andorra va decidir endurir les mesures sanitàries per fer front a la pandèmia: va recuperar la mascareta als exteriors i va recuperar bona part de les mesures vigents en els moments més durs de la pandèmia.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Certificat Covid
Anar al contingut