Els coffee shops de la ciutat, on es pot comprar i consumir marihuana, han atret molts turistes a la capital holandesa

Amsterdam prohibirà fumar marihuana als carrers del barri vermell de la ciutat

A partir del mes de maig es restringirà l'ús del cànnabis a la capital holandesa, històricament tolerant amb el seu consum
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cànnabis

Les autoritats d'Amsterdam tenen previst un imminent canvi en les normatives municipals que restringirà l'ús del cànnabis a la ciutat, segons ha anunciat el consistori.

Les noves lleis, que entraran en vigor a mitjans del mes de maig, tenen com a objectiu millorar la vida dels residents, que sovint es queixen de les molèsties que els causen els turistes. Entre les mesures, la prohibició de fumar cànnabis al barri vermell, un dels més antics de la ciutat. També es plantegen estendre la prohibició a les terrasses dels coffee shops, locals on és permesa la venda i el consum de cànnabis.

La capital holandesa rep cada any milions de turistes atrets per la tolerància de la ciutat amb el consum de marihuana.

El consum de marihuana està creixent arreu (Pexels/Rodnae)

Tot i que la venda i la possessió de drogues ja és il·legal als Països Baixos, hi ha hagut històricament una política de tolerància que permet als coffee shops vendre cànnabis, però sempre sota una sèrie de condicions, com, per exemple, la de no causar molèsties als veïns.

D'acord amb les lleis vigents en aquest país, la possessió, la producció o el comerç de drogues és un delicte. Tanmateix, el consum de drogues per part d'una persona més gran de 18 anys no és un delicte penal.


Mesures per reduir molèsties als veïns

Després de l'intent fallit --fa uns mesos-- de l'alcaldessa, Femke Halsema, de prohibir als turistes comprar i consumir marihuana als coffee shops, ara gairebé tots els regidors de la capital holandesa han donat suport a les noves mesures per preservar la tranquil·litat dels veïns.

Entre els diversos canvis adoptats pel consistori hi ha els que també afectaran restaurants i bars, que hauran de tancar a les 2 de la matinada el cap de setmana.

Tampoc es permetrà l'entrada de nous visitants al barri antic de la ciutat després de la 1 de la matinada. A més, les treballadores sexuals també hauran de tancar els seus locals a les 3 de la matinada.

Paral·lelament a totes aquestes mesures, l'Ajuntament d'Amsterdam engegarà aquesta primavera una campanya dirigida als turistes que visiten la ciutat en què els convidarà a mantenir-se allunyats del consum de drogues, alcohol i sexe.

ARXIVAT A:
Turisme Drogues Marihuana Cànnabis Països Baixos
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut