Ambient festiu i reivindicatiu en l'Olimpíada Popular dels CDR als Jardinets de Gràcia
Castells humans en la manifestació mulitudinària (Albert Gea/Reuters)
Sentència Procés

Ambient festiu i reivindicatiu en l'Olimpíada Popular dels CDR als Jardinets de Gràcia

Unes 13.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, omplen de jocs i pilotes la cruïlla entre passeig de Gràcia i Diagonal

RedacccióActualitzat

Nova concentració aquest dijous a la ciutat de Barcelona després de la publicació de la sentència del procés. La convocatòria dels CDR ha aplegat 13.000 persones als Jardinets de Gràcia, segons la Guàrdia Urbana. L'ambient ha estat clarament festiu i esportiu, protagonitzat sobretot per joves estudiants. Les pilotes i els jocs han conviscut amb les proclames reivindicatives.  
 


Els concentrats juguen a pilota als Jardinets de Gràcia (Jon Nazca / Reuters)


Els CDR fan referència amb aquest acte a l'Olimpíada Popular de Barcelona, un esdeveniment esportiu de caràcter antifeixista, alternatiu als Jocs Olímpics de Berlín de 1936, que finalment no es va dur a terme per l'esclat de la Guerra Civil.

 


La concentració s'ha fet en un ambient completament pacífic sense la presència de Mossos d'Esquadra, només de la Guàrdia Urbana, que ha tallat els accesos de trànsit a la Diagonal i el passeig de Gràcia.

Poc després de les set de la tarda, la cruïlla entre aquestes dues grans avingudes s'ha omplert de molta gent jove i famílies. Els carrers s'han convertit en pistes improvisades de futbol, voleibol i tenis, entre altres esports. També hi ha hagut càntics, balls i fins i tot partides de cartes.

 

 

 

 

 

Alguns manifestants defensaven l'ambient pacífic de la protesta i s'expressaven així sobre els aldarulls d'aquests dos darrers dies:

"La gent està molt cansada de les coses que estan passant, i amb tota la raó del món. Hi ha gent que té diferents maneres de pensar i s'han de respectar, però jo crec que l'incivisme no és com s'haurien de fer les coses."

"Per part de molta gent jove hi ha malestar i ràbia acumulats aquests últims anys, quan han vist que any rere any manifestant-se no s'ha aconseguit res."

 

També hi ha hagut cartells reivindicatius (Albert Gea/Reuters)


Els CDR han donat per acabada la concentració a quarts de deu del vespre i han recordat la vaga convocada per aquest divendres.

 

 

Quart dia de protestes

Aquest és el quart dia de protestes després que es va publicar la sentència i que van arrencar dilluns amb la convocatòria de Tsunami Democràtic per ocupar l'aeroport del Prat.

Aquest dimecres, els CDR van organitzar una massiva concentració a la Monumental en què els assistents van llançar paper de vàter com si fossin serpentines.

 

Després d'aquesta acció, alguns manifestants es van dirigir a la Conselleria d'Interior per demanar la dimissió del conseller Buch. Allà van començar els incidents i aldarulls, amb contenidors i cotxes cremats, càrregues policials i barricades al carrer.

Des de dilluns, a tot Catalunya ja hi ha hagut 101 detinguts, segons ha confirmat el Ministeri de l'Interior.

ARXIVAT A:
Procés catalàCDR
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut