6 de les empreses subcontractades per Amazon són de treball temporal (Reuters/Carl Recine)
Les furgonetes de les empreses ocupen part de la via pública (Reuters/Carl Recine)

Amazon vol fer fora 10.000 treballadors: tercera tecnològica que anuncia acomiadaments

La companyia de Jeff Bezos acomiadarà menys d'un 1% del total de la plantilla i se suma a Meta i Twitter, que també han anunciat grans acomiadaments

RedaccióActualitzat

El gegant tecnològic Amazon estudia acomiadar uns 10.000 treballadors. És un 3% dels empleats que treballen directament per a l'empresa i menys de l'1% de la seva plantilla a tot el món, que suma 1,5 milions de treballadors.

La decisió l'ha avançat el diari The New York Times. La major part dels acomiadaments afectarien la divisió de dispositius d'Amazon, inclòs l'assistent de veu Alexa. Recursos humans i la venda al detall també tindrien retallades, segons les fonts que cita el diari, que són anònimes.

Amazon ja va explicar fa unes setmanes que havia decidit congelar les contractacions perquè estava en "una situació incerta".

Crida l'atenció que la retallada arribi abans d'un dels moments més importants per a Amazon: les compres de Nadal. De moment, no se sap gaire més dels acomiadaments, però res fa pensar que puguin afectar la distribució en aquestes dates.


Tercera tecnològica amb grans acomiadaments

Amazon se suma així a Meta --propietària de Facebook, Instagram i WhatsApp--, que la setmana passada va anunciar que acomiadarà més d'11.000 treballadors. És el 13% de la plantilla.

Una altra xarxa social, Twitter, també va acomiadar la meitat de la plantilla després de la compra per part d'Elon Musk.

Una bombolla arran de la pandèmia

El confinament i l'expectativa d'un canvi d'hàbits amb la pandèmia van disparar negocis com el d'Amazon o les companyies de menjar a domicili Glovo, UberEats o Deliveroo.

L'èxit d'aquest model de negoci semblava assegurat, però en els últims mesos s'ha demostrat que no té tanta força com s'esperava.

Al juliol, TV3 ja va constatar una frenada als plans d'expansió d'Amazon en no vendre tant com creia. La multinacional tenia seleccionats nous centres a Celrà, Reus, Vitòria i Sevilla, però els va deixar en pausa.

La multinacional va començar a ser conscient a mitjans d'any que estava sobredimensionada: massa magatzems, massa treballadors i una infraestructura excessiva que fins i tot ha portat que, als Estats Units, hagi començat a rellogar espais que no utilitza.

 

ARXIVAT A:
Amazon
Anar al contingut