Amazon amplia els acomiadaments previstos fins als 18.000 a tot el món, també a Europa

Les incerteses en l'economia i la frenada en el creixement del comerç electrònic després de la pandèmia provoquen fins a 150.000 acomiadaments en la indústria tecnològica l'any 2022

RedaccióActualitzat

Amazon té actualment un milió i mig de treballadors arreu del món, una plantilla que ha crescut molt els últims anys, sobretot amb la pandèmia. Però ara les incerteses sobre l'economia i en concret sobre el consum fan que la direcció estigui prenent decisions dràstiques.

Així, la reducció de personal a Amazon serà finalment de 18.000 persones i no de 10.000 com s'havia comunicat al novembre. Ho ha explicat en un comunicat el conseller delegat de la companyia, Andy Jassy.

La retallada afectarà sobretot la divisió d'Amazon Stores, és a dir, les "botigues" online que les marques poden crear dins la web de la companyia, i també la divisió de recursos humans.

No es detalla en quins països seran aquests acomiadaments, però sí que s'apunta que n'hi haurà a Europa. Als Estats Units Amazon és la segona empresa que té més treballadors, després de Walmart.

Els acomiadaments es notificaran als treballadors afectats a partir del 18 de gener. La notícia s'ha hagut de fer oficial ara després que es filtrés al Wall Street Journal.

Jassy atribueix la retallada a la "incertesa econòmica" i la subcontractació per la qual ha apostat l'empresa recentment. "Amazon ha capejat incertesa i dificultats econòmiques en el passat i ho continuarem fent", ha dit el director executiu.

En total, la indústria tecnològica ha acomiadat més de 150.000 treballadors al llarg del 2022 i la xifra no para de créixer. Només Meta, l'empresa propietària de Facebook i Instagram, va anunciar-ne 11.000 l'any passat. Però també n'han fet Twitter o Netflix.

De rebot, les accions d'aquestes empreses a la borsa es veuen ressentides. L'índex tecnològic de Wall Street, el Nasdaq, ha caigut un 28%. I es calcula que les deu grans companyies d'aquest índex han vist com la seva capitalització al mercat s'ha reduït en més de cinc milions de dòlars el 2022.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut