Amaral canta amb el pit nu en un clam contra la censura i per la dignitat de les dones

La cantant aragonesa ha volgut donar suport així a Rocío Saiz, a qui un policia va obligar a tapar-se els pits durant un concert

RedaccióActualitzat

Eva Amaral ha alçat la veu per la llibertat de les dones. En un concert al festival Sonorama Ribera, a Aranda de Duero, la cantant aragonesa ha enviat un potent missatge contra la censura: "No podran passar per sobre de la vida que volem heretar, on no tingui por a dir el que penso."

Amara ha emulat Rigoberta Bandini i ha decidit cantar amb el pit nu. Al crit d'"avui és el dia de la revolució", la cantant s'ha descobert el tors i ha emocionat el públic amb la interpretació de la cançó que porta aquest títol, "Revolución".

En el discurs de la cantant, Amaral ha recordat els noms de Rocío Saiz, Rigoberta Bandini, Zahara i Bebe, artistes que han patit diversos tipus de censura per mostrar els pits.

 

El cas de Rocío Saiz és el més recent. És la cantant a qui un policia va obligar a tapar-se els pits durant un concert a Múrcia el mes de juny passat. L'agent va acabar expedientat.

La d'Amaral no és l'única mostra de suport que ha rebut la cantant madrilenya. El cantant del grup Sidonie, Marc Ros, es va despullar en ple concert a Elda, al Vinalopó Mitjà, en una actuació a l'Emdiv Music Festival.

Bandini és una de les cantants que més han abanderat últimament l'alliberament del cos femení. La famosíssima cançó "Ay mamá", amb la coneguda estrofa que diu "per què fan tanta por els nostres pits?", acostuma a cantar-la amb el pit nu.

L'artista barcelonina es va despullar en directe en una de les semifinals del Benidorm Fest de l'any passat. Un fet que va haver de canviar en la final, tot i que sí que va ensenyar un pit gegant fet per l'artista i dissenyadora Marina Salazar.

Zahara va ser censurada a Instagram per ensenyar els pits en una publicació i Bebe va ser criticada i cosificada perquè en un concert se li va veure un pit el 2011.

Aquest estiu el món de la cultura s'ha mobilitzat per denunciar cancel·lacions d'espectacles per motius polítics i ideològics per part de PP i Vox. La campanya amb el lema #Stopcensura exigia la protecció dels drets fonamentals en el món artístic i la llibertat d'expressió.

A Catalunya, directors i gerents d'una quinzena d'equipaments com el Liceu, el Palau de la Música o el MACBA també es van trobar aquest juliol per crear una estratègia conjunta contra els casos de censura que s'estan produint després de l'arribada de l'extrema dreta en diversos governs municipals i autonòmics.
 

25 anys des del primer disc

L'actuació d'Amaral s'ha convertit en viral amb nombroses mostres de suport a la xarxa. També de representants polítics com la ministra d'Igualtat, Irene Montero:


El duet aragonès celebrava al Sonorama les noces de plata amb la música. Han passat 25 anys des que van treure el seu primer disc.

El duet Amaral ha fet vibrar el públic al Sorama d'Aranjuez
El duet Amaral ha fet vibrar el públic al Sonorama Ribera (EFE/Paco Santamaría)

En el concert han interpretat 26 cançons. "Revolución" ha estat la número 25.

Més de 35.000 persones han cantat sense parar totes i cadascuna de les cançons dels seus vuit àlbums. Incloses "Toda la noche", "Salta", "Sin ti no soy nada" i "Días de verano".

ARXIVAT A:
FeminismeMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut