Llista Forbes 2021: Amancio Ortega és tan ric com els 52 espanyols que el segueixen
Amancio Ortega, màxim accionista d'Inditex

Amancio Ortega, tan ric com els 43 milionaris que el segueixen a la llista Forbes Espanya

El fundador d'Inditex ha guanyat 5.000 milions més que l'any anterior, segons la llista de la revista "Forbes", on ja no surt la presidenta del Santander, Ana Botín

RedacccióActualitzat

El fundador d'Inditex i amo del 60% de l'empresa, Amancio Ortega, acumula un patrimoni de 63.000 milions d'euros, equivalent a la suma del que tenen els següents 43 milionaris que apareixen a l'última llista de fortunes espanyoles que ha publicat la revista "Forbes". Té 5.000 milions més que un any enrere.

La segona persona més rica d'Espanya és la filla del magnat tèxtil, Sandra Ortega, amb 6.000 milions. A la tercera posició puja el president de Ferrovial, Rafael del Pino, amb més de 4.000 milions d'euros.

El president de Ferrovial pren el lloc a l'amo de Mercadona, Juan Roig, que cau al cinquè lloc del rànquing, amb 2.700 milions, 1.000 menys que un any enrere. El quart lloc, que es manté, és el president d'Iberostar, Miguel Fluxá, amb 3.000 milions.

 

L'amo de Mercadona, Juan Roig, cau del tercer al cinquè lloc del rànquing

 

En total, la riquesa de les 100 fortunes d'Espanya al 2019 suma 148.200 milions d'euros, un 1% més que l'any passat. Aquest any són 1.500 milions més riques que l'any passat. I més de la meitat correspon als cinc primers noms.

 

26 dones milionàries

Entre les 100 primeres fortunes espanyoles, hi ha 26 dones, però ja no surt a la llista Ana Botín, la presidenta del Banc Santander, perquè han baixat el valor de les accions de la seva entitat.

Hi ha incorporacions: les accionistes de Coca-Cola, les germanes Alicia i Mercedes Daurella (al número 51 de la llista); Liliana Godía Guardiola, accionista de Naturgy (57); Carlota Galán Ruiz, accionista d'El Corte Inglés (65); les germanes Magdalena i María Canivell, accionistes de Grifols (84); Aurelia Carulla, d'Agrolimen (93), i Montserrat Grifols, accionista de Grifols (94).

Però les dones que estan més amunt del rànquing, a banda de Sandra Ortega, són les empresàries Alicia Koplowitz (vuitena posició, amb 2.000 milions), María del Pino Calvo-Sotelo (desena posició, amb 1.700 milions) i Sol Daurella (que puja del lloc 23 a l'11, amb 1.600 milions).

Més enllà del món dels negocis, l'única gran fortuna que entra en aquest llistat és la del cantant Julio Iglesias, que amb 800 milions ocupa la 37a posició.

Fora dels 100 més rics, els primers esportistes que apareixen són el tenista Rafael Nadal i el pilot Fernando Alonso.

Forbes no investiga el que declaren els més rics, però estudia el valor de mercat de les seves empreses i les propietats immobiliàries i la liquiditat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut