La princesa Amàlia, al costat dels reis, Guillem Alexandre i Màxima
La princesa Amàlia, al costat dels reis Guillem Alexandre i Màxima (Europa Press/Koen Van Weel)

Amàlia, la princesa dels Països Baixos amenaçada per la màfia: "Encara ho passo molt malament"

L'hereva al tron, de 19 anys, té la llibertat de moviment restringida des d'aquest estiu

Actualitzat

"Seré molt honesta, encara estic passant per un moment molt difícil, però espero que això canviï aviat", ha reconegut la princesa Amàlia, l'hereva al tron dels Països Baixos, que ha vist reforçada la seva seguretat i només surt de casa per anar a estudiar, des que l'estiu passat va rebre amenaces del crim organitzat.

Malgrat estar gairebé reclosa, aquesta setmana ha fet una excepció, perquè la jove, de 19 anys, ha acompanyat els seus pares, Guillem Alexandre i Màxima, a una visita a les illes del Carib que pertanyen al regne dels Països Baixos. Al final de la visita ha parlat en públic, per primera vegada, de la seva situació.

Amàlia ha explicat que havia començat els seus dies d'estudiant pensant que faria coses d'estudiant, però no ha pogut portar una vida universitària com la dels seus companys.

"Trobo a faltar la vida normal, la vida d'estudiant. Caminar pels carrers, poder anar a una botiga", ha explicat la princesa, que va haver de cancel·lar la mudança a un pis d'estudiant a Amsterdam, on va començar al setembre la seva carrera en Política, Psicologia, Dret i Economia.

L'estiu passat, les autoritats van reforçar la seguretat de la princesa i la del primer ministre, Mark Rutte, per por que fossin objectiu del crim organitzat. Els seus noms van aparèixer en missatges de líders mafiosos interceptats per la policia, suggerint un possible segrest o atac.

En aquest viatge al Carib, ha assegurat que ha "passat un temps meravellós" i ha agraït "tot el suport rebut" des que es va saber que podia estar en una situació de risc.

La visita de la família reial neerlandesa ha inclòs Aruba, Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius i Saba, enmig del debat sobre el passat de l'esclavitud.

El primer ministre va demanar perdó el desembre passat als descendents de persones esclavitzades pel paper dels Països Baixos en el tràfic d'esclaus: "L'esclavitud va ser un crim de lesa humanitat i demano disculpes en nom del govern pel rol de l'estat neerlandès", va dir Rutte.

ARXIVAT A:
MonarquiaPaïsos Baixos
Anar al contingut