Àlvar Sánchez és un jesuïta de Lleida i fa quatre anys que viu a Nador (CCMA)

Àlvar Sánchez, el jesuïta que atén els migrants ferits a la tanca de Melilla

Des de fa quatre anys, el religiós lleidatà treballa a Nador curant les persones que han quedat ferides en l'intent de saltar la tanca i donant-los allotjament

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Ferran Moreno

Periodista de TV3 especialitzat en desigualtats i drets humans

@FerranMorenoG
Actualitzat

Fa quatre anys que és el mossèn de la parròquia Santiago el Mayor de Nador, al Marroc. Es diu Àlvar Sánchez i és jesuïta. Cada any atén centenars de persones que proven de creuar la tanca de Melilla i queden ferides en l'intent.

Els dona un llit i els ofereix un acompanyament durant dies, setmanes o, a vegades, mesos. A la parròquia s'asseguren que les dones embarassades rebin seguiment ginecològic i que tinguin un espai segur amb les criatures acabades de néixer.

Cada cop els arriben persones més joves i més noies. N'hi ha que només demanen poder-se dutxar i netejar la roba. D'altres arriben amb l'excusa que els fa mal alguna cosa, però en realitat "l'únic que necessiten és parlar".

És testimoni de com cada vegada més persones volen tornar als seus països d'origen, un cop han constatat les dificultats i la cruesa del periple migratori.

Caminem amb ell part dels 12 quilòmetres de la tanca de Melilla:

"És molt excepcional. No existeix en tot el continent africà un lloc com aquest: una ciutat que estigui absolutament tancada sobre ella mateixa a través d'aquesta cremallera metàl·lica."

Aquest és el resultat de la conversa que ha mantingut amb l'equip de TV3 desplaçat a la ciutat:

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsMelillaMarrocReligióMenors
Anar al contingut