Un agent de la Policia Nacional (Europa Press)
Un agent de la Policia Nacional treballant amb un ordinador (Europa Press)
Almendralejo, Extremadura

Alumnes d'institut denuncien la difusió de fotos seves despullades creades amb IA a Badajoz

La Fiscalia de Menors investiga aquest cas que la mare d'una de les víctimes ha donat a conèixer a les xarxes socials

RedaccióActualitzat

A Extremadura alguns adolescents han agafat fotografies de companyes d'institut i, amb aplicacions d'intel·ligència artificial, les han despullat i han penjat les imatges les xarxes socials.

Ho han denunciat a Almendralejo algunes famílies de les noies que n'han estat víctimes, les quals han conegut l'existència de les fotografies manipulades i ho han explicat a les seves mares.

Segons la Policia Nacional, ja han pres declaració a set de les víctimes, i han identificat algun dels menors que haurien creat les imatges o les haurien difós a través d'internet.


La mare d'una víctima ho ha explicat a Instagram

El cas l'ha fet públic a través d'Instagram la ginecòloga i divulgadora Miriam Al Adib, que aquest diumenge ha explicat que una filla seva és una de les víctimes.

Al vídeo que ha penjat Al Adib, que té 124.000 seguidors en aquesta xarxa social, explica que la seva filla ho està vivint de manera molt traumàtica:

"Quan arribo a casa, una de les meves filles, amb un gran disgust, m'explica que han agafat una foto seva i amb una aplicació han fet com si estigués nua. Això li han fet a la meva filla i pel que sembla a desenes d'altres nenes."

 

La Fiscalia de Menors d'Extremadura investiga el cas

Aquest dilluns el delegat del govern espanyol a Extremadura, Francisco Mendoza, ha explicat que la Fiscalia de Menors està investigant aquest cas:

"Hi ha hagut una denúncia i s'han pres algunes declaracions, en total, a set possibles víctimes, i com a conseqüència de la investigació policial, s'ha procedit a la identificació d'algun dels menors que hi poden estar implicats."

Ho ha dit a Càceres en l'arrencada de l'any judicial a Extremadura, en la qual el fiscal superior Francisco Javier Montero ha qualificat el cas d'"alarmant":

"Se suplanten identitats mitjançant la manipulació fotogràfica, cosa que atempta a la intimitat i l'honor de les víctimes."

Mendoza ha demanat als mitjans que tractin amb "discreció" aquest cas perquè "totes les persones implicades, tant víctimes com possibles autors, són menors d'edat".

 

ARXIVAT A:
PolicialAssetjament sexual Intel·ligència artificialExtremadura
Anar al contingut