Equips d'emergència en el lloc del naufragi del vaixell turístic Hableány (Efe/Peter Lakatos)
Budapest

Almenys vuit persones moren en el naufragi d'un vaixell turístic al Danubi

Els equips de rescat han trobat l'últim cadàver a tres quilòmetres del lloc de l'accident

RedaccióActualitzat

Almenys vuit turistes de Corea del Sud han mort aquest dimecres a la nit a Budapest quan el vaixell amb què navegaven pel riu Danubi ha naufragat.

Tot apunta que el creuer fluvial Hableány, de 26 metres d'eslora, dues cobertes i amb una capacitat de 60 passatgers, es va enfonsar cap a les 9 del vespre després de xocar amb un altre vaixell turístic de major envergadura, el Viking Sigyn, quan navegaven a prop del Parlament.

Aquest divendres, les autoritats hongareses han detingut el capità del Viking perquè diuen que tenen suficients indicis per acusar-lo del delicte d'haver posat en perill el transport fluvial. 
 

El naufragi ha passat entre el pont de Margarita, el més cèlebre de la capital hongaresa, i el de les Cadenes, que uneix Buda amb Pest.

 

Detall del creuer Viking Sigyn amb marques de l'impacte amb el Habléany (Efe/Zoltan Mathe)

 

Un portaveu de l'empresa Panorama Deck, propietària del vaixell, ha declarat a la televisió pública M1 que l'embarcació no tenia cap problema tècnic i que desconeixen les causes de l'accident.

"Era una visita turística rutinària. No sabem què ha passat. Les autoritats ho estan investigant. L'única cosa que sabem és que s'ha enfonsat ràpidament."


A bord del Hableány hi viatjaven 30 turistes sud-coreans, tres guies de la mateixa nacionalitat i dos tripulants hongaresos.

Un portaveu dels serveis d'emergències mèdiques ha informat que hi ha set persones rescatades amb vida i hospitalitzades,  i que estan estables. Hi hauria fins a 19 desapareguts.

 

Els equips d'emergència encara busquen una vintena de desapareguts (Efe/Peter Lakatos)

 

Els equips de rescat encara treballen en el Danubi. Aquests dies el riu baixa crescut i amb un corrent més fort a causa de les pluges, que segons la previsió meteorològica han de continuar. La temperatura de l'aigua és d'entre 10 i 15 graus.

 

La policia investiga a bord del creuer fluvial Viking Sigyn, que hauria topat amb el vaixell enfonsat (Efe/Peter Lakatos)

 

L'ambaixada sud-coreana a Hongria ha posat en marxa un dispositiu especial. El president Moon Jae-in ha demanat que "es despleguin tots els recursos disponibles".

El secretari d'Estat de Sanitat hongarès, Ildiko Horvath, ha expressat les seves condolences a les famílies de les víctimes.

Anar al contingut