Txèquia accident tren xoc frontal màquines
Malgrat que el xoc ha estat frontal, no ha mort cap dels maquinistes (EFE/Czech Fire Department)

Almenys quatre morts i una vintena de ferits en el xoc frontal de dos trens a Txèquia

Un dels trens, de passatgers, duia 300 persones a bord i l'altre, de mercaderies, transportava material químic perillós però no ha tingut cap fuita

Redacció/AgènciesActualitzat

Almenys 4 persones han mort i 26 més han resultat ferides, tres de les quals greus, en una col·lisió frontal entre un tren de passatgers i un altre de mercaderies a la República Txeca.

L'accident ha passat aquest dimecres cap a les 9 al vespre, per causes que s'estan investigant, a l'estació de Pardubice, a uns 100 quilòmetres de Praga.

El tren de passatgers duia unes 300 persones a bord, moltes estrangeres, ha dit a la televisió Alena Kisiala, portaveu dels serveis d'emergència locals. A més, el tren de mercaderies transportava material químic. Afortunadament, segons han informat les autoritats, no hi ha hagut cap fuita.

El sinistre ha obligat a tancar el corredor ferroviari del país que uneix Praga amb Brno i Ostrava, la segona i la tercera ciutat del país respectivament.

Una seixantena de bombers, dos helicòpters i nou ambulàncies s'han mobilitzat al lloc de l'accident. Els serveis d'emergències han treballat durant la nit en un rescat que no ha estat fàcil. "Els treballs de rescat han estat complicats perquè el primer vagó ha quedat deformat. Això ha fet difícil el rescat dels ferits" ha dit Pavel Ber --un dels bombers-- a la premsa.

El rescat dels ferits ha estat complicat perquè el primer vagó ha quedat deformat (EFE/Czech Fire Department)

Cap dels dos maquinistes ha resultat mort, malgrat que la col·lisió va ser frontal. Tot i que un dels conductors està ingressat, no és cap dels tres ferits greus, segons ha informat el ministre de l'Interior, Vit Rakusan, que ha afegit que la majoria dels ferits són lleus i que els passatgers il·lesos estaven allotjats temporalment a l'estació de Pardubice.

Tots els passatgers del tren han estat identificats. Però, tot i que no s'han donat dades de les nacionalitats, s'estima que molts són eslovacs.

Txèquia accident tren passategers
Unes 300 persones que anaven a bord del tren de passatgers han estat evacuades (Jiri Sejkora via Reuters )

Tren amb destinació a Ucraïna

El tren de passatgers sinistrat, de l'empresa Regiojet, connectava Praga amb la localitat ucraïnesa de Chop, a la frontera amb Eslovàquia.

Segons els horaris oficials, dimecres va sortir de Praga a les 19.52; havia de sortir de Pardubice a les 20.47 i s'esperava l'arribada a Chop a les 08.35 de dijous, després de travessar Eslovàquia d'oest a est.

El tren de mercaderies transportava carbur de calci, va dir a la televisió estatal la portaveu del departament de Bombers, Vendula Horakova. És un producte industrial utilitzat per fabricar acetilè, un hidrocarbur que s'utilitza sovint com a combustible de soldadura. La col·lisió no ha causat cap fuita del material, que en contacte amb l'aigua desprèn gasos inflamables que poden encendre's espontàniament.

No hi ha hagut cap fuita del material perillós, carbur de calci, que transportava el tren de mercaderies (Jiri Sejkora via EFE )

Pardubice ja va ser l'escenari del pitjor accident ferroviari de la història del país, l'any 1960; 118 persones van morir i un centenar van quedar ferides en un xoc frontal entre dos trens de viatgers al nord de la població.

Evocant aquest accident, el primer ministre txec, Petr Fiala, ha qualificat l'actual sinistre com una "gran desgràcia" i ha donat --a través de la xarxa X-- el condol per les víctimes.

L'autoritat ferroviària ha aconsellat en un comunicat no viatjar a Pardubice durant aquest dijous. Mentre s'investiguen les causes de l'accident, el ministre de Transports, Martin Kupka, ha declarat que "no podem especular".

ARXIVAT A:
Transport públicTransport de mercaderies
Anar al contingut