Un noi de 14 anys mata 4 persones i en fereix 9 en un institut a prop d'Atlanta, als EUA

El detingut serà jutjat per assassinat com un adult

RedaccióActualitzat

Un estudiant de només 14 anys ha matat quatre persones i n'ha ferit nou més aquest dimecres en un nou tiroteig en un institut dels Estats Units.

Les víctimes mortals són dos estudiants de 14 anys i dos professors. Els ferits han estat traslladats, alguns amb helicòpter, a diversos hospitals de la zona.

Aquest cop el tiroteig ha estat a Winder, a l'estat de Geòrgia, on després de diverses hores de pànic, la policia ha detingut el noi, que serà acusat d'assassinat i jutjat com un adult, segons han informat les autoritats.

Es dona el cas que el tirador va ser interrogat l'any passat per "amenaces a través d'internet de cometre un tiroteig escolar en un lloc i hora no identificats", segons l'FBI d'Atlanta. 

Els alumnes i treballadors del centre, situat a uns 80 km al nord-est d'Atlanta, han estat desallotjats a l'exterior de l'edifici.

La policia ha confirmat que la investigació està en marxa i que trigaran dies a esbrinar els motius que han induït el jove a perpetrar l'atac. 

El centre ha estat desallotjat
La policia ha detingut el presumpte autor de l'atac, de 14 anys (Reuters)

En un missatge a X, el governador de Geòrgia, Brian P. Kemp, ha explicat que ha activat tots els recursos disponibles per respondre a aquest atac.

"Seguirem treballant amb agents locals, estatals i federals mentre recopilem informació per respondre millor a aquesta situació"

Segons ha informat la Casa Blanca, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha estat informat del tiroteig per la seva assessora de Seguretat Nacional, Liz Sherwood-Randall, i la seva administració "seguirà coordinant-se amb funcionaris federals, estatals i locals" a mesura que rebin més informació.

Winder, població a una hora d'Atlanta, té uns 18.000 habitants. L'institut on ha passat, l'Apalachee, té 1.932 alumnes matriculats. Van començar les classes l'1 d'agost.

La matança ha reviscut el debat nacional sobre el control d'armes, després que els tirotejos a escoles i universitats es produeixin amb regularitat al país les últimes dècades. El més mortífer, l'any 2007 a Virgínia, amb 30 morts. Només l'any passat n'hi va haver 45.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut