Centenars de persones s'arrisquen cada setmana a arribar fins a les Canàries des de la costa africana (EFE/Carlos de Saá)

Almenys 89 morts i 70 desapareguts en el naufragi d'una embarcació que anava cap a Europa

El cayuco, que va sortir de la costa del Senegal i molt probablement es dirigia a les Canàries, s'ha enfonsat davant la costa de Mauritània

RedaccióActualitzat

Nova tragèdia en la ruta migratòria atlàntica. Els guardacostes de Mauritània han pogut rescatar amb vida 9 persones, entre les quals una nena de 5 anys, d'un cayuco que s'ha enfonsat a quatre quilòmetres de la costa. Són els únics supervivents d'un grup de 168 migrants que van salpar dies abans de la frontera entre Gàmbia i el Senegal.

L'embarcació, de mida mitjana, s'ha enfonsat a uns quatre quilòmetres mar endins davant la localitat mauritana de N'diago. 

Segons l'agència de notícies AMI, els equips de rescat de Mauritània han pogut recuperar els cossos de 89 migrants i hi ha una setantena de persones encara desaparegudes. 

D'acord amb el testimoni dels supervivents, en l'embarcació sinistrada viatjaven gairebé 170 migrants, majoritàriament senegalesos i gambians. Haurien sortit fa més de sis dies de la costa del Senegal. Probablement, el grup de migrants es dirigia a les illes Canàries.

Els migrants que s'arrisquen a seguir la ruta atlàntica fan molts dies de navegació per recórrer els més de 1.500 quilòmetres que separen la costa del Senegal de les Canàries. I ho fan en unes condicions terribles, amuntegats sense espai, passant fam i set i a mercè de les condicions meteorològiques i de les possibles avaries mecàniques.

El govern de les Canàries calcula que hi ha uns 300.000 migrants a Mauritània esperant poder accedir a una embarcació que els porti fins a l'arxipèlag. Segons la seva estimació, fins al mes de juny han arribat de forma irregular 19.000 persones, el triple dels que van arribar en el mateix període l'any 2023. 

 

ARXIVAT A:
MigracionsLes Canàries
Anar al contingut