Almenys 51 morts i més de 200 ferits a Ucraïna per un atac rus a la ciutat de Poltava

Dos míssils balístics han impactat en una institució educativa, un hospital i l'Institut de Comunicacions tot just uns segons després que s'hagin activat les alarmes antiaèries

Redacció/AgènciesActualitzat

Com a mínim 51 persones han mort i més de 200 han resultat ferides aquest dimarts en un atac rus amb dos míssils balístics que han impactat en una institució educativa, un hospital i l'Institut Militar de Comunicacions de la ciutat de Poltava, al centre d'Ucraïna.

L'atac ha commocionat el país, on ja se senten acusacions de negligència als comandaments de l'exèrcit que haurien permès que es concentrés tanta gent en un possible objectiu militar.

Segons el president, Volodímir Zelenski, i altres dirigents ucraïnesos, l'atac ha afectat una institució educativa i un hospital pròxim. Zelenski també ha explicat que l'Institut de Comunicacions situat a la ciutat ha quedat parcialment destruït pel bombardeig, sense concretar si es tracta de la mateixa institució educativa a què ha fet referència.

La pàgina de Facebook de l'Institut Militar de Comunicacions de Poltava ha publicat una imatge d'una espelma encesa i està rebent desenes de missatges de condol.

El d'aquest dimarts contra Poltava és un dels atacs reconeguts públicament per les autoritats ucraïneses més letals de tota la guerra.


No hi ha hagut temps de refugiar-se

Zelenski ha encarregat que es dugui a terme una investigació completa de totes les circumstàncies en què s'ha produït l'atac.

Per ara, el Ministeri de Defensa ucraïnès ha explicat que els míssils balístics han caigut al lloc de l'impacte gairebé immediatament després que sonessin les alarmes antiaèries, de manera que la gent que era al lloc no ha tingut temps de refugiar-se en soterranis o búnquers antiaeris.

Segons els comentaris d'alguns dels analistes militars ucraïnesos més influents recollits per l'agència EFE, un alt nombre de militars ucraïnesos han mort en l'atac. Els mateixos analistes han demanat responsabilitats per la negligència que segons ell hauria propiciat la matança.

Mentrestant, el canal de Telegram rus Rybar, favorable al Kremlin, assegura que en l'atac han mort desenes de militars ucraïnesos, entre els quals hi hauria "especialistes de gran valor en comunicacions i guerra electrònica".

El Ministeri de Defensa de Kíiv ha demanat no fer conjectures sobre l'atac.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut