Diversos homes busquen supervivents sota el fang
Diversos homes busquen supervivents sota el fang (Reuters)

Almenys 257 morts en esllavissades per la pluja a Etiòpia

El desastre ha passat en una zona remota de difícil accés per a maquinària pesant i l'ONU alerta que la xifra de víctimes mortals es podria doblar

Actualitzat

Les fortes pluges al sud d'Etiòpia a principis de setmana ja han causat 257 morts per esllavissades i moviments de terres. Una xifra que es podria doblar segons l'Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d'Assumptes Humanitaris.

L'inici del desastre va ser dilluns després d'una nit amb forts episodis de pluges. Quan els equips de rescat hi van arribar, moltes víctimes havien mort ofegades sota una gran capa de fang.

Les esllavissades han passat a la zona de Gofa, un districte remot de difícil accés amb maquinària pesant. Per aquest motiu es va poder veure gent desenterrant cossos amb pales o fins i tot amb les mans.

La nit de dilluns va tornar a ploure amb intensitat, fet que va provocar que algunes persones que havien anat a rescatar familiars i coneguts quedessin també atrapats.

La zona arrasada per les pluges i els esllavissaments de terra
La zona arrasada per les pluges i els esllavissaments de terra (Reuters)
Amb les tasques de rescat, s'espera desenterrar dos centenars de cadàvers més
Amb les tasques de rescat s'espera desenterrar dos centenars de cadàvers més (Reuters)

Les imatges de l'agència Reuters mostren com la població ha excavat tombes per poder enterrar els cossos que van apareixent a mesura que passen les hores i es completen les tasques de salvament.

Tombes preparades per col·locar-hi els cosses de les víctimes del desastre
Tombes preparades per col·locar-hi els cossos de les víctimes del desastre (Reuters)
Anar al contingut