Almenys 25 morts en un atac israelià a les portes d'una escola del sud de Gaza

Els atacs de les últimes hores es produeixen mentre els mediadors d'Israel i Hamas negocien una treva que ara perilla

Redacció/AgènciesActualitzat

Almenys 25 persones han mort i desenes han resultat ferides en un atac israelià contra una escola on es refugiaven desplaçats a Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza, segons ha denunciat Hamas.

La Mitja Lluna Roja Palestina confirma que desenes de persones han estat víctimes de l'atac contra un col·legi la zona d'Abasan, a l'est de la ciutat, i que ha transportat els ferits a dos hospitals propers, tot i que no dona una xifra de morts ni de ferits.

Segons el govern de Hamas, la majoria de les víctimes són dones i nens. "Aquesta massacre s'ha produït després que l'ocupació n'hagi comès sis més als camps centrals, i el nombre de màrtirs s'ha elevat a 60 en les últimes hores", diu un comunicat del grup islamista palestí.

Khan Yunis concentra molts dels desplaçats per la invasió terrestre de Rafah, la ciutat més al sud de la Franja de Gaza, on les forces israelianes van entrar a principis de maig.

Israel ha confirmat l'atac a les portes de l'escola, i assegura que l'objectiu era un terrorista que va participar en l'atac del 7 d'octubre. "Utilitzant munició precisa, la Força Aèria Israeliana ha atacat un terrorista de l'ala militar de Hamas que va participar, entre altres activitats terroristes, en la brutal massacre del 7 d'octubre duta a terme per l'organització terrorista Hamas al sud d'Israel", indica l'exèrcit en un comunicat.

A més, les Forces de Defensa d'Israel "estan investigant els informes sobre civils ferits a prop de l'escola del sud de Khan Yunis, que és a prop del lloc de l'atac", afegeixen sense més detalls.

Mentre en un primer moment Hamas havia comptabilitzat 29 persones mortes, en les últimes hores el Ministeri de Salut de Gaza ha xifrat en 25 el nombre de víctimes mortals i en 53 les persones ferides, entre les quals hi ha casos greus i crítics.

Més de 38.000 morts en nou mesos de guerra

Aquest dilluns, les forces israelianes han castigat especialment el centre de l'enclavament palestí, que registra més de 38.000 morts i milers de desapareguts, segons el Ministeri de Salut de Gaza, des que va començar la guerra el mes d'octubre passat.

Al camp de refugiats de Nuseirat, 8 quilòmetres al sud de la ciutat de Gaza, els soldats israelians haurien mort 17 membres d'una mateixa família, entre ells 14 dones i menors. En un altre atac a només 5 quilòmetres d'allà, a la localitat de Deir al-Balah --on Israel dirigeix alguns desplaçats--, una altra dona i el seu fill van perdre la vida en els bombardejos de l'exèrcit durant la nit.

Negociacions per una treva

Els atacs de les últimes hores es produeixen mentre els mediadors d'Israel i Hamas negocien una treva que permeti alliberar els 116 ostatges israelians que continuen a Gaza, i l'entrada d'ajuda humanitària a la Franja. És per això que la delegació gaziana ja ha advertit que els darrers atacs de l'exèrcit israelià poden fer que les converses per arribar a un pacte descarrilin i s'hagi de tornar a la casella de sortida.

 

ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut