Efectius de la Creu Roja a l'exterior d'un edifici bombardejat dijous (Reuters/Valentyn Ogirenko)

Almenys 23 morts, entre els quals tres infants, en un atac rus lluny del front, a Vínnitsia

Ucraïna també denuncia el bombardeig a dues universitats a Mikolaiv l'endemà d'un "atac massiu" contra dues escoles i un hotel d'aquesta ciutat

Almenys 23 civils han mort aquest dijous a la ciutat ucraïnesa de Vínnitsia a causa del bombardeig rus amb míssils de creuer disparats per un submarí des del mar Negre.

Entre les víctimes mortals hi ha tres infants que tenien menys de 10 anys. Hi ha 71 persones hospitalitzades i 29 persones desaparegudes.

Vehicles destruïts a l'exterior de l'edifici bombardejat per Rússia (Reuters/Valentyn Ogirenko)

Amb 370.000 habitants, Vínnitsia ha estat atacada per l'exèrcit rus malgrat estar molt lluny del front, al centre d'Ucraïna i a 350 quilòmetres de distància del mar Negre.

L'objectiu ha estat un edifici d'oficines que, segons Ucraïna, allotjava un centre cultural utilitzat per veterans de l'exèrcit i on Rússia assegura que s'hi entrenaven tropes.

Un altre edifici de Vínnitsia destruït pels míssils russos (Reuters/State Emergency Service of Ukraine)

Des d'Indonèsia, on estan reunits els ministres d'Economia del G20, diversos governs occidentals han dit que la invasió d'Ucraïna és "una guerra injusta i brutal" i han acusat Rússia de cometre "crims de guerra".

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha acusat Rússia de ser un estat terrorista que bombardeja població civil i ha alertat que el balanç final de víctimes serà més alt perquè les tasques de rescat encara estan en marxa i "desenes de persones estan desaparegudes".


Universitats bombardejades

Aquest divendres a primera hora, d'altra banda, Rússia ha tornat a bombardejar la ciutat de Mikolaiv, on han mort almenys dos civils.

Situada al sud, a tocar del mar Negre, Mikolaiv és a prop del front, de la batalla per conquerir tota la franja litoral.

Hotel de Mikolaiv bombardejat dijous juntament amb dues escoles (Reuters/State Emergency Service of Ukraine)

"Avui la Rússia terrorista ha atacat les dues universitats més grans de Mikoaliv. Almenys deu míssils. Ara ataquen la nostra educació", ha escrit a Twitter el cap de l'administració regional de Mikolaiv, Vitali Kim.

A Telegram, l'alcalde de Mikolaiv, Oleksandr Senkevitx, ha informat a primera hora d'una desena de fortes explosions i ha demanat a la població que no sortís de casa ni dels refugis antiaeris.

Dijous, fonts de la presidència ucraïnesa ja van denunciar un "atac massiu amb míssils" que hauria tingut com a objectiu "dues escoles, infraestructures de transport i un hotel".

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut