Una embarcació de la guàrdia fronterera britànica patrullant al canal de la Mànega (Reuters/Chris J. Ratcliffe)

Almenys dotze persones mortes en el naufragi d'una patera al canal de la Mànega

Entre les víctimes mortals del naufragi hi ha diversos menors d'edat i una dona embarassada, segons han informat les autoritats franceses

Redacció/AgènciesActualitzat

Almenys dotze persones han mort aquest dimarts quan ha naufragat l'embarcació amb què intentaven creuar el canal de la Mànega des de França al Regne Unit. Entre les víctimes mortals hi ha diversos menors d'edat i una dona embarassada, segons les autoritats franceses.

Les persones que han naufragat provenien majoritàriament d'Eritrea, segons ha explicat el fiscal de Boulogne-sur-Mer, Guirec le Bras, que ha afegit que s'ha obert una investigació per diversos casos greus contra els traficants responsables de l'expedició.

El naufragi ha passat davant la costa del Boulonnais, al departament del Pas de Calais, al nord de França. Dues persones més estan desaparegudes i hi ha diversos ferits, segons ha anunciat el ministre francès de l'Interior en funcions, Gérald Darmanin, en un missatge a les xarxes:


En l'embarcació hi viatjaven una setantena de persones. "S'han rescatat 51 persones, dues de les quals molt greus", ha explicat Darmanin des del port de Boulogne-sur-Mer, el més proper al punt del naufragi. El ministre de l'Interior ha dit que "els traficants són autèntics criminals" que "guanyen molts diners" a canvi d'arriscar la vida de migrants irregulars.

L'alcalde de la ciutat costanera de Le Portel, Olivier Barbarin, situada prop de Boulogne-sur-Mer, ha indicat que un forat en el casc de l'embarcació en què viatjaven els migrants ha causat l'accident.

A Boulogne-sur-Mer, a prop d'on hi ha hagut el naufragi, s'hi ha instal·lat un punt mèdic per atendre les víctimes.

Equips de rescat al port de Boulogne-sur-Mer, prop d'on hi ha hagut el naufragi
Equips de rescat al port de Boulogne-sur-Mer, a prop d'on hi ha hagut el naufragi (Reuters/Marta Fiorin)

El naufragi amb més morts d'aquest 2024

El d'aquest dimarts és el sinistre més mortífer d'aquest any de persones migrants que intenten arribar per mar al Regne Unit des de França. En rebre's l'alerta que la patera tenia problemes, s'han mobilitzat deu mitjans aeris i marítims per rescatar-los.

El canal de la Mànega és un dels sectors marítims més actius del planeta, per on circulen diàriament al voltant de 600 embarcacions comercials. Es tracta d'un punt amb unes condicions meteorològiques sovint complicades, amb forts vents que dificulten la navegació fins i tot quan el mar sembla calmat.

L'any passat, un total de 29.437 persones van arribar a territori britànic de manera irregular després de creuar el canal, un 36% menys que les 45.774 que ho van fer l'any 2022, la xifra més alta de què es té constància, segons les autoritats del Regne Unit.

El documental de Raül Gallego Abellán "L'última frontera", de la sèrie de 3Cat "Punt de no retorn", mostra com milers de migrants il·legals, incloent-hi famílies amb nens i menors no acompanyats, s'amaguen als boscos de prop de Calais i Dunkerque, a França, per intentar arribar al Regne Unit:


 

 


 

ARXIVAT A:
MigracionsFrançaRegne Unit
Anar al contingut