El Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach de Sabadell
El Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach de Sabadell es convertirà en col·legi electoral (CCMA)
Sabadell / Barcelona

Avisen que alguns col·legis electorals canvien de lloc per la calor i les obres en escoles

A Sabadell, deu escoles no seran centres electorals aquest diumenge i a canvi s'habilitaran altres espais amb més ventilació

RedaccióActualitzat

La maquinària electoral s'està posant en marxa a tot el territori. Però no tothom votarà al seu col·legi electoral de sempre. Un de cada deu col·legis electorals de la ciutat de Barcelona canviaran de lloc diumenge respecte a les eleccions del mes de maig.

Ara bé, fonts municipals asseguren que en aquest cas el canvi es fa perquè hi ha molts centres eductius que aprofiten l'estiu per fer obres i que no té a veure amb la calor o amb si hi ha o no aire condicionat als locals on es faran les votacions.

Davant dels canvis, l'Ajuntament de Barcelona recomana als electors que s'assegurin, abans d'anar a votar, on està ubicada la seva mesa al web municipal, consultant la targeta censal o trucant al 010.
 

La calor fa canviar col·legis electorals a Sabadell

A Sabadell, al Vallès Occidental, s'han descartat com a col·legi electoral algunes escoles que habitualment ho són perquè hi fa massa calor.

Això ha sorprès les famílies, que es queixen que no es tingui la mateixa precaució quan s'hi fa classe o quan s'hi programen casals per a infants.

Així, per exemple, s'ha habilitat el Centre Cívic de la Creu Alta com a centre de votació. Només s'hi havia votat un sol cop, durant la pandèmia, quan es buscaven espais grans i ben ventilats.

Aquest diumenge tornarà a ser col·legi electoral, però el motiu serà ben diferent. Ho explica la tinenta d'alcaldia d'Economia i Serveis Centrals, Montse González:

"Era clar que 23 juliol faria molta calor i els membres de les meses electorals s'hi han de passar moltes hores. Llavors hem mirat totes les escoles que ben a prop tenien centres cívics o biblioteques climatizades i hem fet el canvi."

En total, 10 dels 58 col·legis electorals de Sabadell seran nous. No tots amb aire condicionat, però sí menys calorosos que les seus que s'havien fet servir fins ara, perquè són espais amb molta ventilació i, a més, s'han comprat 100 ventiladors.

Els veïns afectats pel canvi rebran una carta de l'Ajuntament a casa perquè tinguin clar on han d'anar a votar el 23 J. També es pot consultar el col·legi i mesa electoral en aquest web

Tots els punts que aquest cop no seran col·legi electoral són centres educatius. Com l'escola Ribatallada, que habitualment era un col·legi electoral, però aquest diumenge no ho serà perquè el centre no està climatitzat i, en ple mes de juliol, hi fa massa calor. Això no ha evitat, però, que en la mateixa setmana de les eleccions s'hi estigui fent un casal per a infants

Les associacions de famílies de Catalunya es queixen que no es tingui la mateixa consideració quan a les escoles, en lloc de votar, s'hi fa classe. Així ho exposa Mariona Sanz, del grup AFA contra la calor a les escoles:

"Em sembla fantàstic que per a les eleccions es facin espais climatitzats, però, si us plau, tinguem també en compte les criatures, que des de principis de maig fins a finals de setembre surten xops, marejats i irritables de les escoles, on dubto molt que puguin aprendre res." 

Un equip de TV3 ha visitat alguns dels espais de Sabadell que aquest diumenge seran col·legi electoral, com es pot veure en aquest reportatge del "Telenotícies migdia":

 

 

ARXIVAT A:
Onada de calorEleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut