La nova portaveu del govern, Sílvia Paneque, compareix després del Consell Executiu d'aquest dimarts
La nova portaveu del govern, Sílvia Paneque, compareix després del Consell Executiu d'aquest dimarts

Alfons Jiménez, parella de la consellera Sílvia Paneque, renuncia a ser el seu cap de gabinet

Jiménez va ser nomenat fa una setmana, però ha decidit deixar el càrrec després de les crítiques de l'oposició i per no perjudicar la trajectòria de Sílvia Paneque

RedaccióActualitzat

Alfons Jiménez renuncia a ser el cap de gabinet de la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica, Sílvia Paneque. Ho fa menys d'una setmana després de ser nomenat i després de les crítiques perquè és la parella de la consellera.

Jiménez ha decidit deixar el càrrec per no perjudicar la trajectòria de Paneque, que és també portaveu del govern.

El polític ha comunicat la renúncia en una carta adreçada al president Illa i també a la consellera Paneque. En el text remarca que la seva trajectòria professional "evidencia que les acusacions tenen únicament la voluntat de persones concretes i organitzacions polítiques de fer mal al govern".

Jiménez --que és secretari d'organització del PSC a les comarques gironines-- explica que ha decidit dimitir per no perjudicar ni a l'executiu ni a Paneque.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar el seu nomenament el 19 d'agost.


Crítiques de Junts

El nomenament de Jiménez havia aixecat queixes de l'oposició. Junts va presentar dilluns passat una sol·licitud de compareixença del president de la Generalitat, Salvador Illa, al Parlament per donar explicacions per la composició del govern.

Junts carregava contra la designació d'Alfons Jiménez per "nepotisme" i demanava a Illa que desautoritzés el nomenament.

El grup parlamentari també criticava la designació de Yolanda Collboni, germana de l'alcalde de Barcelona, com a assessora en projectes transversals del Departament de la Presidència.

 

ARXIVAT A:
PSC
Anar al contingut