L'exprimer ministre escocès Alex Salmond, absolt de les acusacions d'agressió sexual (Reuters/Russel Cheyne)
L'exprimer ministre escocès Alex Salmond, absolt de les acusacions d'agressió sexual (Reuters/Russel Cheyne)
Edimburg

Alex Salmond, absolt de tots el càrrecs d'agressió sexual

La justícia ha considerat l'exprimer ministre d'Escòcia innocent de 12 càrrecs, entre els quals intent de violació, i en un altre ha sentenciat que no s'han pogut demostrar els fets

RedaccióActualitzat

La justícia escocesa ha absolt de tots els càrrecs d'agressió sexual l'exprimer ministre d'Escòcia Alex Salmond. Segons ha avançat la BBC, Salmond, de 65 anys, ha quedat deslliurat de les acusacions d'haver assetjat nou dones. Una de les denúncies ja havia decaigut durant el procés, perquè l'acusació es va fer enrere.

El jurat de l'Alt Tribunal d'Edimburg ha considerat Salmond innocent de dotze càrrecs, inclosos intent de violació o assetjament sexual, mentre que en un altre dels casos -també d'intent de violació- ha sentenciat que no s'han pogut demostrar els fets.

Després del veredicte, emès després d'onze dies de judici, Salmond ha afirmat que ha vist "reforçada" la fe en la justícia escocesa i ha comparat el seu viacrucis amb la pandèmia del coronavirus:

"El malson que que viscut en els darrers dos anys no és res comparat amb el que vivim cadascun de nosaltres en aquest moment. La gent mor i molts altres moriran."

Salmond ha demanat a la gent que es quedi a casa.

 

Els fets denunciats, durant els mandats de Salmond

Les denunciants van afirmar que les agressions van ser durant els mandats de Salmond, entre el 2007 i el 2014. La majoria de delictes sexuals denunciats s'haurien comès a la residència oficial de l'aleshores primer ministre.

Salmond va ser el líder del Partit Nacional Escocès durant set anys, precisament fins al 2014, i, com a tal, va liderar el moviment independentista escocès. L'exdirigent de l'SNP sempre ha mantingut que era innocent.

Entre les denunciants, una política de l'SNP i diverses funcionàries del govern escocès.

Alex Salmond arribant al tribunal on l'han jutjat per delictes sexuals contra 9 dones (Reuters/Russell Cheyne)
Alex Salmond arribant al tribunal on l'han jutjat per delictes sexuals contra nou dones (Reuters/Russell Cheyne)


En el judici, Salmond va afirmar que les acusacions s'havien "inventat amb finalitats polítiques" o que eren "exageracions" i va defensar que "mai" havia intentat tenir "relacions sexuals no consentides amb ningú" al llarg de la seva vida.

Els fets denunciats anaven des del juny del 2008 fins al novembre del 2014, dos mesos després que Alex Salmond va dimitir com a primer ministre i líder de l'SPN. Va ser després del referèndum sobre la independència, en què van guanyar, amb el 55% dels vots, els partidaris de continuar al Regne Unit. Va rellevar Salmond la seva vicepresidenta, la cap actual del govern d'Escòcia, Nicola Sturgeon.

 

 

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
Anar al contingut