Una persona subjecta una lentilla
Prop de 200 lots de lentilles estan afectats per l'alerta sanitària (iStock/jjpoole)

Alerta sanitària per unes lentilles diàries i mensuals que poden causar irritació als ulls

La comercialització d'aquestes lentilles ja s'ha interromput, però si algú en té ha de deixar d'utilitzar-les i posar-se en contacte amb l'òptica on les ha comprat

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat aquest dimarts que prop de 200 lots d'unes lentilles diàries i mensuals fabricades per Alcon podrien provocar irritació o visió borrosa.

La comercialització d'aquestes lentilles ja s'ha interromput. De tota manera, si les òptiques detecten que n'han venut hauran de contactar amb els clients per informar-los del problema, demanar-los que les llencin i proporcionar-los lentilles d'altres lots. L'AEMPS insta les òptiques a revisar l'inventari i, si tenen aquests productes, deixar de vendre'ls i llençar-los.


L'agència, que depèn del Ministeri de Sanitat, ha estat informada de la situació pel mateix fabricant, l'empresa Alcon Healthcare, la filial espanyola de la companyia nord-americana Alcon Laboratories.

L'empresa està enviant una nota d'avís a òptiques i usuaris informant del problema. Per la seva banda, l'Aemps fa una crida a qui tingui alguna lentilla dels lots afectats a deixar d'utilitzar-les i posar-se en contacte amb l'òptica on les ha comprat.

Es tracta de lots de les lents de contacte Dailies Total1 i Total30, no compleixen els estàndards de qualitat al llarg de la vida útil que s'indica en l'etiqueta.

Fer-les servir podria ocasionar problemes temporals com irritació, envermelliment i visió borrosa, símptomes que acostumen a desaparèixer després de la retirada o substitució de les lentilles.

 

 

ARXIVAT A:
SalutConsum
Anar al contingut