Un gran esglaó a la platja del Callao de Mataró, malmesa pel temporal de mar

Alerta per un nou temporal de mar amb fort onatge a bona part del litoral de Catalunya

Protecció Civil activa l'alerta del pla Procicat per onades de més de 2,5 metres a gairebé tot el litoral mentre encara s'avaluen els desperfectes ocasionats pels temporals de sud dels últims dies

RedaccióActualitzat

El temporal de llebeig que en els últims dies ha deixat platges sense sorra i passejos descalçats es podria repetir en les pròximes hores a bona part del litoral, amb onades que poden superar els 2,5 metres.

Protecció Civil manté activat el pla Procicat en fase d'alerta per fort onatge a pràcticament tota la costa catalana. 

Les onades no només poden afectar la línia de platja o el passeig marítim, sinó que també poden entrar cap als carrers interiors. Protecció Civil demana extremar la precaució quan es passegi o se circuli a prop de l'aigua.

L'Ajuntament de Tarragona també ha activat l'alerta pel mal estat del mar i el fort onatge, a partir de la mitjanit. En un comunicat, el consistori tarragoní recorda les recomanacions de Protecció Civil: no banyar-se, respectar els senyals de perill i evitar les activitats recreatives prop del mar.

Aquest dijous, dues persones van morir ofegades a la platja del Miracle de Tarragona, en un episodi de mala mar, per la qual cosa l'ajuntament està prenent les mesures necessàries perquè no es repeteixi una situació similar.

La direcció de l'onatge serà de component sud i amb notable maregassa. El temporal de mar anirà acompanyat de vent de component sud i sud-oest, que podrà arribar als 50-60 km/h.

Les poques hores de treva han permès avaluar els desperfectes causats pels temporals de sud a les poblacions més afectades, sobretot al Maresme, però també a la Costa Central, el Baix Empordà i el nord de la Costa Daurada.
 

L'R11, tallada durant una hora

Aquest dissabte a la tarda la caiguda d'unes branques sobre la via i la catenària ha obligat a interrompre la circulació dels trens de la línia R11 durant prop d'una hora entre Maçanet-Massanes i Caldes de Malavella, a la Selva.

Renfe ha informat que ha gestionat un servei alternatiu per carretera mentre tècnics d'Adif no aconseguien resoldre la incidència.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut