Cotxes arrossegats per la riera prop del Club de Golf de Sitges (Bombers de la Generalitat)

Les tempestes deixen carrers inundats al litoral i algunes afectacions a l'aeroport del Prat

Protecció Civil ha desactivat el pla Inuncat un cop finalitzat l'avís de risc per pluja intensa

RedaccióActualitzat

La pluja ha tornat aquest diumenge amb força a Catalunya, sobretot a la façana litoral. Les tempestes han deixat carrers i passos inundats en algunes poblacions de la costa, com Sitges, el Vendrell o Barcelona.

També hi ha hagut afectacions puntuals a l'aeroport del Prat, especialment al migdia, quan hi ha hagut una vintena de retards i diverses cancel·lacions de vols a causa del mal temps.


També s'han registrat demores al servei de Rodalies i de trens regionals que circulen per la costa central catalana. En alguns casos, els retards han superat els vint minuts. Les línies afectades són l'R2 Sud, R13, R14, R15, R16 i R17.


Xàfecs intensos sobretot al migdia

Després d'una arrencada del dia amb precipitacions febles, des de poc abans del migdia han començat a caure els primers xàfecs intensos d'aquest diumenge. Ha estat en punts del Tarragonès, com Torredembarra, i han avançat pel litoral cap al nord, al Baix Llobregat.

El Vendrell és el municipi on ha plogut més durant les primeres hores del matí (41 mil·límetres), mentre que al migdia els registres més abundants s'estenien pel Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme. S'han registrat 61 mil·límetres a Gavà, i 64 a Sitges.  

Aquest és el mapa de les precipitacions més importants d'aquest diumenge:

 
Carrers negats per la pluja al Vendrell, aquest diumenge al matí
Carrers negats per la pluja al Vendrell aquest diumenge al matí (Ignasi Soler Seras)

A partir de la una del migdia, quan han caigut les pluges més intenses, els Bombers han rebut 44 avisos. Del total d'incidències, 18 han estat a Sitges, sobretot per petites inundacions. Els Bombers han revisat alguns cotxes arrossegats per la riera de Ribes, prop del Cub de Golf de Terramar.

Ronda Europa de Vilanova, totalment inundada i intransitable (3Cat)

Durant la tarda el nombre d'incidències ha anat a la baixa i no n'hi ha hagut cap de greu, segons els Bombers.

Durant l'episodi de pluges, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 271 trucades per 180 incidents. La franja amb més problemes ha estat entre les 12 i les 15 hores i especialment a les comarques del Barcelonès (75), Garraf (54) i Baix Llobregat (51). 
 

Desactivat el pla Inuncat

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat diumenge al vespre l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya, Inuncat, un cop finalitzat l'avís meteorològic per intensitat de pluja.

Les precipitacions de diumenge han començat a la línia de la costa de Tarragona i han anat avançant cap a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona. Cap al migdia, el gruix de les tempestes s'ha anat desplaçant cap al mar i ja no se n'han produït de noves. Fins a la matinada de dilluns encara hi podria haver algunes precipitacions intenses a la zona del Maresme, Selva i Vallès Oriental.


Dos morts aquest dissabte

L'Ajuntament de Tiana, al Maresme, ha convocat per a dimarts un minut de silenci per la mort d'una dona de 42 anys aquest dissabte. La víctima, veïna del municipi, ha estat arrossegada per la riera i n'han trobat el cos a la platja del Cristall de Badalona.

A banda del Maresme, la matinada de dissabte hi ha hagut pluges intenses al prelitoral català i en algun punt de la Costa Brava. També al Vallès, on s'han acumulat entre 30 i 50 litres per metre quadrat quan ha plogut fort en poc temps i s'han format riuades en alguns carrers i carreteres de poblacions com la Llagosta o Sabadell.

També ha mort un home en una platja de l'Escala perquè no ha pogut sortir de l'aigua pel fort onatge. Aquest dissabte hi ha hagut una setantena de platges amb bandera vermella i més d'un centenar amb bandera groga, tant per la mala mar com per la mala qualitat de l'aigua a causa de la pluja caiguda de matinada.  

ARXIVAT A:
Meteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut