Alemanya prohibeix la principal revista de l'extrema dreta per incitació a l'odi

El Ministeri de l'Interior ha clausurat la web i les xarxes de Compact, considerada un gran altaveu del racisme i dels partidaris de derrocar l'estat democràtic

Revés contra un dels principals altaveus de l'extrema dreta a Alemanya. El Ministeri de l'Interior ha prohibit la revista Compact i les seves xarxes socials, amb desenes de milers de seguidors, des d'on alimentaven un discurs d'odi contra la immigració.

Després d'anys de seguiment, el govern i els òrgans de protecció dels drets constitucionals a Alemanya han decidit clausurar la publicació que sovint compartia missatges que incitaven a la violència contra les minories i que promovia l'antisemitisme, la islamofòbia i el racisme.

La ministra de l'Interior alemanya, Nancy Faeser (SPD), que n'ha ordenat la clausura, ha expressat aquest dimarts que no permetran que "es faci una definició ètnica de qui pertany a Alemanya i qui no".

La policia ha fet diversos escorcolls simultanis als estats de Brandenburg, Saxònia, l'Alta Saxònia i Hessen, per fer caure l'estructura de la publicació.

Mentre la policia duia a terme l'escorcoll, l'editor en cap de la revista, Jürgen Elsässer, desqualificava des de casa seva, a Brandenburg, el govern alemany: "Voler destruir un diari d'aquesta manera és dictatorial. Queda clar que es tracta de destruir l'oposició i a nosaltres, com a principal mitjà de l'oposició."

Compact era una de les principals eines de propaganda d'Alternativa per a Alemanya. El partit d'extrema dreta també ha condemnat enèrgicament la prohibició de la revista.

ARXIVAT A:
Extrema dretaAlemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut