L'infectòleg Pavol Jarcuska, d'Eslovàquia, rep una dosi de la vacuna de Pfizer i BioNTech (Reuters/Radovan Stoklasa)

Alemanya, Hongria i Eslovàquia vacunen un dia abans del que Europa havia pactat

Una dona de 101 anys ha rebut la primera dosi a la ciutat alemanya de Halberstadt i també s'ha vacunat el personal d'un hospital de Budapest i un altre de Nitra, a Eslovàquia

Actualitzat

Les primeres dosis de la vacuna de la Covid han començat a arribar als diferents països europeus des de la fàbrica de la farmacèutica Pfizer a Puurs, a Bèlgica. A Espanya també han arribat els lots de la vacuna desenvolupada pels laboratoris Pfizer i BioNTech.

Segons el calendari pactat, les vacunacions han de començar diumenge de manera coordinada a tota la Unió Europea, però com a mínim tres països s'han avançat un dia: Alemanya, Hongria i Eslovàquia.

 

A Alemanya, la primera vacuna ha estat per a Edith Kwoizalla, una dona de 101 anys d'una residència de Halberstadt, a Saxònia-Anhalt. Al mateix centre, han vacunat 40 residents i deu treballadors, tot i que la campanya de vacunació comença oficialment diumenge.

 

 

"Aquesta vacuna és la clau per derrotar aquesta pandèmia. És la clau per recuperar les nostres vides", ha dit el ministre alemany de Salut, Jens Spahn.

A Hongria, les primeres dosis han arribat fins a l'Hospital Central de Pest Sud de Budapest i ja s'han començat a subministrar al personal sanitari, segons ha explicat el ministre de Recursos Humans, Miklós Kásler, que ha dit que han fet "un pas important per derrotar l'epidèmia". També s'ha distribuït a les ciutats de Debrecen i Nyíregyháza.

 

A Eslovàquia també s'han vist les primeres imatges d'administració de vacunes al personal sanitari de l'Hospital Universitari de Nitra. També n'hi ha hagut per al ministre de Sanitat, Marek Krajci, i per a l'infectòleg Pavol Jarcuska, en un missatge de confiança a la població.

A Twitter, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha explicat que tots els països ja tenen les vacunes, per començar diumenge la campanya, i s'hi ha referit com un "moment d'unitat emocionant" i un "camí de sortida de la pandèmia".

 

 

A Espanya, la campanya de vacunació s'inaugura oficialment a la residència Los Olmos de Guadalajara, un centre sense cap cas de coronavirus.

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Covid-19Unió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut