Fotografia d'Alec Baldwin als jujats de Santa Fe
L'actor Alec Baldwin no s'ha pogut contenir les llàgrimes en quedar lliure de càrrecs per l'homicidi involuntari de la directora de fotografia Halyna Hutchins (Reuters/Ramsay de Give)

Alec Baldwin, lliure de càrrecs en el judici per l'homicidi involuntari de Halyna Hutchins

La jutge ha acusat la Fiscalia de Santa Fe de no aportar proves fonamentals per a la defensa de Baldwin i ha decretat el sobreseïment de la causa

RedaccióActualitzat

L'actor Alec Baldwin ha quedat lliure dels càrrecs per homicidi involuntari per la mort el 2021 de la directora de fotografia en el rodatge de la pel·lícula "Rust", Halyna Hutchins. Aquest divendres, la jutge ha desestimat el càrrec, tal com havia sol·licitat la defensa i, a més, ha acusat la Fiscalia de Santa Fe de mala conducta per malinterpretar proves fonamentals per a la defensa de l'acusat.

La magistrada Mary Marlowe Summer ha determinat que la Fiscalia és "altament culpable" per no haver aportat com a prova el descobriment d'unes municions que podrien servir com a evidència a favor de la defensa. En aquest sentit, la jutge ha conclòs que l'única manera de reparar l'error era la desestimació del cas.

La sentència no es podrà recórrer i Baldwin no podrà tornar a ser jutjat pel cas.

La resolució ha arribat per sorpresa, ja que no s'havia aclarit si el dictamen es donaria a conèixer divendres o es posposaria per a la setmana que ve. En saber-se la decisió del tribunal, l'actor ha arrencat a plorar i la família ha celebrat la decisió amb emoció i abraçades.

L
Alec Baldwin i la seva dona, Hilaria Baldwin, s'han emocionat en saber-se la decisió de la jutge de deixar-lo lliure de càrrecs (Reuters/Ramsay de Give)

El judici va començar dimarts, per dilucidar si el tret que va matar Halyna Hutchins va ser fruit d'una negligència o no, ja que l'arma estava carregada amb munició que no era de fogueig.
 

La fiscal lamenta la decisió de la jutge

La fiscal especial Kari Morrissey s'ha mostrat decebuda per la decisió de la jutge i ha dit que "els advocats defensors van malinterpretar la importància de les proves". Morrissey ha afegit que la Fiscalia "va fer tot el que era humanament possible per brindar justícia per a Hutchins i la seva família" i ha conclòs que respecta la decisió emesa aquest divendres, però no la comparteix.

Alec Baldwin ha acabat seient al banc dels acusats, malgrat que va intentar que li retiressin tots els càrrecs. De fet, el seu cas s'havia arxivat l'abril del 2023, però al gener la Fiscalia de Nou Mèxic va tornar a presentar proves per reobrir-lo.

Els advocats de Baldwin van al·legar que el ministeri fiscal havia destruït proves que podrien ser fonamentals per a la seva defensa i que això impedia un "judici just" per a Baldwin. Inicialment, el cas va tirar endavant, però ara s'han estimat les al·legacions.

L
L'actor Alec Baldwin, durant el rodatge de "Rust" (Europa Press)

 
Baldwin pensava que disparava una "pistola freda"

Els fets van passar durant un assaig en què Baldwin, actor i productor de la pel·lícula, va disparar una arma que suposadament era d'attrezzo i havia de contenir només bales de fogueig.

Baldwin sempre ha defensat que li havien assegurat que l'arma era una "pistola freda" i no podia disparar munició real. També va arribar a negar que ell premés el gallet, però un informe forense de l'FBI va desmuntar la seva versió i va concloure que va ser ell qui va disparar.

L'abril passat la justícia nord-americana va condemnar la cap d'armes de la pel·lículaHannah Gutierrez-Reed, a 18 mesos de presó per homicidi involuntari. Els fiscals la van culpar de dur involuntàriament munició real al set de rodatge, on estava prohibit, i de no seguir els protocols bàsics de seguretat. Durant la investigació, també es va saber que l'armera de la pel·lícula, Hannah Gutierrez-Reed, tenia ressaca el dia de l'accident.

Culpable d
El jurat considera que es va saltar els protocols de seguretat durant el rodatge (Reuters)

D'altra banda, l'assistent de direcció de la pel·lícula, Dave Halls, va pactar una condemna de sis mesos de llibertat condicional i una multa de 500 euros per l'ús negligent d'una arma letal.
 

El vidu de Hutchins, productor executiu de "Rust"

El rodatge de la pel·lícula "Rust" va estar aturat durant un any i mig després de la mort de Halyna Hutchins i no es va reprendre fins a l'abril de l'any passat. El rodatge es va traslladar a una altra ubicació, el ranxo Yellowstone Film, a Montana, al nord dels Estats Units.

La pel·lícula ha incorporat com a productor executiu Matthew Hutchins, vidu de la directora de fotografia, fruit de l'acord a què van arribar l'octubre a canvi que retirés una demanda contra Baldwin pel tret que va matar Halyna. Això implica que el familiar de la víctima rebrà part dels beneficis del film.
 

ARXIVAT A:
JudicialEstats UnitsCinema
Anar al contingut