L'actor Alec Baldwin en una imatge de l'any 2019 (Reuters / Alex Tabak)
L'actor Alec Baldwin en una imatge de l'any 2019 (Reuters / Alex Tabak)
Los Angeles

Alec Baldwin demanda quatre membres de l'equip pel tret mortal al rodatge de "Rust"

Després d'arribar a un acord amb la família de la víctima, l'actor vol "netejar el seu nom" i fer que els responsables de la mort de Halyna Hutchins "responguin per la seva mala conducta"

RedaccióActualitzat

L'actor Alec Baldwin ha presentat una demanda contra el responsable d'armes i tres membres més de l'equip de rodatge de "Rust", en què es va disparar una pistola que va matar de forma accidental la directora de fotografia Halyna Hutchins.

La demanda s'ha presentat al Tribunal Superior de Los Angeles i deriva d'una demanda anterior d'un membre de l'equip de rodatge que mencionava Baldwin, la responsable d'armes i els tres membres de l'equip demandats. L'advocat de l'actor assegura que Baldwin vol "netejar el seu nom" i que els demandats "responguin per la seva mala conducta".

Segons Baldwin, la pistola es va disparar per la negligència de l'armera, Hannah Gutiérrez-Reed, dels responsables d'attrezzo i de l'ajudant de direcció. Són les quatre persones responsables de mantenir i conservar les armes que es feien servir al rodatge.

Alec Baldwin, durant el rodatge de 'Rust'
Alec Baldwin, durant el rodatge de "Rust" (Europa Press)

L'arma la subjectava Baldwin, actor i productor de la pel·lícula. Ell va assegurar en una entrevista que recordava haver alliberat el percussor de l'arma, però que en cap moment va prémer el gallet de la pistola. 

En canvi, l'informe forense de l'FBI va concloure que l'arma "no es podria haver disparat sense prémer el gallet"

Baldwin sempre ha dit que creia que l'arma que estava manipulant era segura. De fet, minuts abans del tràgic accident, l'assistent de direcció al rodatge va cridar "pistola freda", és a dir, que era una arma sense munició real.

Arran del tiroteig mortal va haver-hi diversos comentaris denunciant irregularitats al set de rodatge, entre les quals la presència de munició real. El xèrif de Santa Fe va explicar que s'havien localitzat uns 500 cartutxos de munició, entre els quals "bales de fogueig i bales falses", però també d'altres que semblaven "bales de veritat". 

Acord amb la família de la víctima

Ara fa un mes, l'actor va anunciar que havia arribat a un acord amb la família Hutchins que tancava la demanda civil per homicidi involuntari que havien presentat els parents de la víctima. Segons aquest acord, el viudo de Halyna Hutchins, Matthew, serà productor executiu de la pel·lícula i rebrà un percentatge de la recaptació quan arribi als cinemes. 

En el rodatge de 'Rust' va morir d'un tret fortuït la directora de fotografia Halyna Hutchins
En el rodatge de "Rust" va morir d'un tret fortuït la directora de fotografia Halyna Hutchins (Reuters / Kevin Mohatt)

L'acord semblava tancar un cas molt complicat que va començar amb la tràgica mort de la directora de fotografia al set de rodatge el 21 d'octubre del 2021.

Els productors han anunciat que el rodatge de "Rust" es reprendrà el gener del 2023 amb tots els intèrprets principals originals. A més, s'espera que el director del film, Joel Souza, que va resultar ferit en el tiroteig, pugui reincorporar-se a la feina.

No és clar si aquest nou procediment legal engegat per Alec Baldwin pot posar en perill la planificació prevista per acabar de rodar les escenes que falten i fer el muntatge final del film. 

 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut