Incidents el Primer de Maig a París (Reuters)

300 detinguts en un Primer de Maig a París amb aldarulls i destrosses

La capital francesa s'ha blindat per les forces policials i ja hi ha hagut diverses càrregues policials contra grups radicals
Actualitzat
TEMA:
Precarietat laboral

El Dia del Treballador s'ha celebrat en un ambient de molta tensió a París. I és que era la primera celebració de l'1 de Maig des de l'esclat de la crisi dels Armilles Grogues.

La presència de "black blocks", grups d'extremistes, i d'"armilles grogues" radicalitzats, que han aplaudit l'arribada dels rebentadors a la marxa del Primer de Maig, ha derivat en durs enfrontaments d'aquests col·lectius amb la policia.

 

7.400 membres de les forces policials han estat mobilitzats i s'han fet més de 300 detencions.

Els incidents s'han produït quan els radicals han començat a destrossar diversos establiments i s'han enfrontat amb les forces de l'ordre.

Incidents el Primer de Maig a París (Reuters)

Les càrregues han afectat la capçalera de la manifestació i el secretari general del sindicat majoritari, la Confederació General del Treball, Phillippe Martinez ha hagut d'abandonar la concentració.

Quan hi ha tornat, ha criticat l'actuació de la policia contra els sindicats i n'ha exigit explicacions al ministre de l'Interior.

 

Philippe Martinez al capdavant de la manifestació de la CGT a París (Reuters)

 

La manifestació de París ha aplegat 40.000 persones, aquest any amb milers d'"armilles grogues", tots amb un missatge clar contra la resposta de Macron a les seves reivindicacions.

Armilles grogues i Black Blocks a la manifestació de París (Reuters)

Anisse, armilla groga:

"Les mesures de Macron són 'no a tot', a totes les nostres reivindicacions. És no al referèndum ciutadà, que ens permetria tenir una democràcia més directa i més oberta."

Jean Debros, jubilat i armilla groga:

Em vaig jubilar amb uns ingressos determinats i ara em trobo amb molts menys diners i ja no me'n surto. Volem que això canviï."

Abans que la capçalera arribés al final del recorregut, s'han reproduït els enfrontaments, quan els rebentadors han atacat la comissaria del districte 13.

La policia ha hagut d'instal·lar grans tanques per protegir-la i ha carregat amb gasos lacrimògens i canons d'aigua. El panorama, al barri, ha estat d'autèntica batalla campal.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut