Albert Serra recull la Concha d'Or a Sant Sebastià (EFE/ Juan Herrero)

Albert Serra guanya la Concha d'Or amb "Tardes de soledad"

La producció, participada per 3Cat, és un polèmic documental on Serra fa una immersió impactant en el món de la tauromàquia
Redacció Actualitzat

Albert Serra guanya la Concha d'Or del Festival de Sant Sebastià amb la pel·lícula "Tardes de soledad". La producció, participada per 3Cat, és un polèmic documental sobre la tauromàquia on Serra fa una immersió impactant en el món del toreig seguint el peruà de 28 anys Andrés Roca Rey, un dels matadors més aclamats.

A la pel·lícula, que ha aixecat polèmica, Serra segueix el torer en tot el ritual, des que es vesteix fins que marxa de la plaça. Un relat amb aires de thriller, marcat pel duel torero-toro, de molta tensió, i amb alguns moments, indirectament, de comèdia.

Albert Serra reivindica "el cinema d'autor una mica agosarat" (EFE/ Juan Herrero)

El jurat de Sant Sebastià ha reconegut "el poder artístic que atorga a l'espectador per poder jutjar i el poder de l'art per generar moviment". I es complau que l'obra de Serra permeti "reflexionar sobre els límits de la creació artística, la por, la brutalitat, la tradició i la masculinitat".

En recollir el premi, Albert Serra ha reivindicat "el cinema d'autor una mica agosarat" per "atrevir-se a anar al fons de qualsevol tema". 
 

Albert Serra ha rebut també el premi de la premsa especialitzada, el Feroz Zinemaldia, que s'ha anunciat a la tarda, abans de saber-se el palmarès oficial.

La Concha de Plata a la millor direcció premia s'ha entregat ex aequo a Pedro Martí-Calero per "El llanto" i a la portuguesa Laura Carreira per "On Falling".

L'actriu basca Patricia López Arnaiz s'endú el premi a la millor interpretació principal pel seu paper protagonista a "Los destellos", de Pilar Palomero, una pel·lícula sobre les cures a l'etapa final de la vida.

Patricia López Arnaiz rep la Concha de Plata per la seva interpretació a "Los destellos" (EFE/ Juan Herrero)

"Los destellos", tercera pel·lícula de Pilar Palomero, després de les premiades "Las niñas" i "La maternal", és una delicada aproximació a la mort i el dol, plena de maduresa i amb uns continguts Patricia López Arnaiz, Antonio de la Torre i la debutant Marina Guerola. Una història, amb participació de 3Cat, sobre reconnexions personals, comiats i, malgrat tot, un lluminós cant a la vida, que adapta el relat "Un cor massa gran", d'Eider Rodríguez.

La Concha de Plata a la millor interpretació de repartiment ha estat per a l'actor francès Pierre Lottin per "Quand vient l'automne / When Fall Is Coming (Cuando cae el otoño)".

El premi al millor guió ha estat per a "Quand vient l'automne", de Philippe Piazzo.

L'argentina "El jockey", protagonitzada per Nahuel Pérez i Úrsula Corberó, ha guanyat el premi Horizontes Latinos. 

El premi Ciutat de Donostia, el guardó que atorga el públic del Festival de Sant Sebastià, ha estat pel llargmetratge "En fanfare" ("Por todo lo alto"), d'Emmanuel Courcol.


 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut