Albert Benaiges ja va ser acomiadat a Mèxic per denúncies d'abús sexual

El Departament de Drets Socials investiga una adopció internacional i uns expedients d'acolliment que Benaiges havia fet als anys 90

Actualitzat

El degoteig de denúncies d'abusos a menors que hauria comès Albert Benaiges no s'atura. Arran de la publicació a l'Ara, més exalumnes de l'Escola Barcelona han contactat amb el diari per relatar abusos per part del professor d'Educació Física.

Desenes d'exalumnes expliquen que durant anys Benaiges hauria abusat d'ells o dels seus companys de classe, els hauria fet tocaments i hauria tingut una conducta inadequada. I a més, critiquen que la direcció de l'escola mai va escoltar les seves denúncies. El Departament d'Educació ho investiga.

El president blaugrana, Joan Laporta, ha garantit que, si es detecta algun cas dins del club, s'afrontarà "amb màxima transparència" i sense amagar-se'n. Al Futbol Club Barcelona, però, no hi consta cap denúncia, i el club i es posa a disposició de qualsevol possible víctima i disposat a col·laborar amb la investigació que els Mossos han obert. 

La Unió Esportiva Sants, on Albert Benaiges va ser entrenador 15 anys, també s'ha posat a disposició de les posibles víctimes. 

El Departament de Drets Socials investigarà una adopció internacional i uns expedients d'acolliment que l'excoordinador del futbol base del Barça va fer als anys 90. La Generalitat també té constància que Benaiges i la seva parella van demanar ser família col·laboradora en l'acolliment de menors, és a dir, per a períodes curts de temps, l'any 2006.

Antecedents a Mèxic

El ressò de la notícia ha arribat fins a Mèxic, on se sorprenen per l'impacte de la revelació d'aquest cas. Diversos mitjans locals ja van publicar el 2014 els motius de la seva curta estada com a entrenador al Club Chivas, a Guadalajara. Allà Benaiges va ser acomiadat del càrrec de director de desenvolupament esportiu només tres mesos després d'arribar, quan alguns pares van denunciar que havia fet tocaments de genitals i incursions a les dutxes dels menors. 

Relats molts semblants als fets que el mateix Benaiges va reconèixer amb penediment al periodista Albert Llimós, autor de la investigació, entrevistat dissabte al programa "FAQS":

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Menors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut