Les ajudes fixen un topall en els preus del lloguer que, en el cas de Barcelona, és de 950 euros per un habitatge i de 450 euros per una habitació (ACN)

Ja es pot demanar l'ajuda al lloguer per a joves: quins són els requisits

Les persones menors de 35 anys que siguin titulars d'un contracte de lloguer d'un habitatge o d'una habitació podran rebre un màxim de 250 euros

Actualitzat

El govern ha obert aquest dilluns a les nou del matí el termini per demanar les ajudes per al pagament del lloguer per a joves de fins a 35 anys de l'any 2024.

L'import d'aquest bo jove pot anar entre els 20 euros mensuals i un màxim de 250 euros al mes, i no es dona per l'ordre d'arribada de sol·licituds.

El govern ha previst una dotació inicial de 48 milions d'euros, la mateixa que el 2023. Aquests són els elements clau de la convocatòria:
 

A qui va dirigida?

A persones de fins a 35 anys que tinguin la residència legal a Catalunya i que siguin titulars d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús d'un habitatge o habitació que sigui el seu domicili habitual.
 

Quins requisits he de complir per demanar les ajudes?

Tenir 35 anys, inclosos, o menys en el moment de la publicació de la convocatòria (26/02/2024). 

Ser titular d'un contracte de lloguer o de cessió d'ús d'un habitatge o habitació.

Que aquest habitatge o habitació sigui el domicili habitual i permanent.

Estar empadronat a l'habitatge.

Que l'habitatge o habitació estigui dins del territori de Catalunya.

No tenir uns ingressos anuals superiors als 24.301,58 euros.

Estar al corrent de pagament del lloguer.


De quant són les ajudes?

Hi ha un límit màxim de 250 euros mensuals i un mínim de 20 euros al mes.
 

És important ser el primer a demanar l'ajuda?

No, les ajudes no es donaran per l'ordre d'arribada de les sol·licituds. Per a la concessió es valoraran i s'aplicaran les puntuacions dels expedients.
 

Si el propietari de l'habitatge és familiar meu, puc demanar les ajudes?

No, en les ajudes no s'accepten els contractes de lloguer entre persones que tinguin parentiu.
 

Quin és el preu de lloguer màxim, segons el territori?

Per poder demanar l'ajuda, no es pot pagar un lloguer o preu de cessió d'ús mensual superior a aquests imports:

En el cas de les habitacions de lloguer, els imports màxims són els següents:

Fins quan puc demanar l'ajuda?

El termini per sol·licitar les ajudes acaba el 12 d'abril en el cas de les persones menors de 35 anys.

Les persones majors de 65 anys també poden sol·licitar les ajudes, però en el seu cas el termini va del 27 de febrer al 27 de març. 

La convocatòria d'ajudes destinada a les franges d'edat intermèdies --36 a 64 anys-- s'obrirà pròximament. En aquest cas i en el de les persones grans, el topall de l'ajuda és de 200 euros.
 

Quina documentació he de presentar?

La sol·licitud s'ha d'acompanyar de tota aquesta documentació per acreditar els requisits que es demanen a la convocatòria:

Document d'identitat (DNI), certificat de registre de ciutadans de la Unió Europea o NIE i targeta d'identitat d'estranger (TIE).

Certificat de convivència que acrediti el domicili de la persona sol·licitant i de les persones que formen la seva unitat de convivència.

Justificant dels ingressos de la persona sol·licitant i de cadascun dels membres de la unitat de convivència en edat laboral.

Llibre de família, si escau.

Contracte de lloguer o de cessió d'ús de l'habitatge o habitació a nom de la persona sol·licitant.

Rebuts de lloguer o cessió corresponents a l'any 2024 al corrent de pagament, ja siguin per transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte, Bizum o rebut emès per l'administrador de la finca.

Imprès normalitzat, o document equivalent, a nom de la persona sol·licitant amb les dades bancàries del compte on s'ha d'ingressar la subvenció.
 

Com va anar l'any passat?

La partida inicial de les ajudes del 2023 va ser de 48 milions d'euros, però finalment el govern va atorgar ajuts per un import global de 55 milions. Se'n van beneficiar 14.551 joves i 10.687 majors de 65 anys.

ARXIVAT A:
Habitatge
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut