Els nous bitllets de 100 i 200 euros ja estan en circulació (Efe/Armando Babani)

Així són els nous bitllets de 100 i 200 euros que es posen en circulació

Més amples, tenen la mateixa mida que els nous bitllets de 50 euros, emesos fa dos anys
Redacció Actualitzat

Aquest dimarts s'han posat en circulació els nous bitllets de 100 i 200 euros, els últims que faltava renovar des de l'adopció de la moneda única europea el gener del 2002.

Com és habitual, incorporen nous elements de seguretat per mirar d'evitar les falsificacions.

Així, per exemple, a la part superior de la franja platejada s'hi poden veure petits símbols d'euro que, en inclinar el bitllet, es mouen al voltant del número que n'indica el valor. També s'hi pot veure el retrat d'Europa.

 

Detall dels nous bitllets de 100 i 200 euros, en què es veu el retrat d'Europa (Efe/Armando Babani)

 

Els nous bitllets de 100 i 200 euros, d'altra banda, són més llargs que els emesos fa disset anys, i tenen la mateixa amplada que la segona sèrie dels bitllets de 50, emesos fa dos anys.

Aquestes noves mides s'ajusten més bé a les carteres --cosa que contribuiria a una millor conservació i durabilitat-- i funcionen millor amb les màquines, segons el Banc Central Europeu (BCE).

 

El nou bitllet de 100 euros (Efe/Armando Babani)

 

El BCE també ha explicat, amb motiu d'aquest llançament, que els bitllets de 100 són els tercers més utilitzats després dels de 20 i 50 euros.

A més, es dona la circumstància que la demanda dels bitllets de 100 i 200 augmenta cada any un 7,6 per cent i un 8,6 per cent, respectivament.

 

El nou bitllet de 200 euros (Efe/Armando Babani)

 

Aquesta dada global de l'eurozona contrasta amb la situació a Espanya, on es lliuren al Banc d'Espanya més bitllets dels que es posen en circulació.

Algunes fonts apunten que aquest fenomen pot ser degut a l'arribada de molts d'aquests bitllets a les butxaques dels turistes.

 

Diversos exemplars dels nous bitllets de 100 i 200 euros, que s'han posat en circulació aquest 28 de maig (Efe/Jorge Ortiz)

 

Malgrat l'entrada en circulació dels nous bitllets, els existents fins ara seguiran sent de curs legal i s'aniran retirant a poc a poc.

ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut