La setmana de Sant Jordi es factura el 30% del total anual en venda de llibres

Així serà Sant Jordi a Barcelona: una "superilla literària" per recuperar la normalitat

El passeig de Gràcia estarà reservat a llibreters i floristes i la Rambla de Catalunya serà per a entitats
Redacció Actualitzat
TEMA:
Sant Jordi

Una "superilla literària" al centre de Barcelona. Aquesta és la proposta de l'Ajuntament, la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes de la ciutat per mirar de recuperar la normalitat prèvia a la pandèmia.

Serà una zona (gairebé) sense trànsit rodat, delimitada exteriorment per la Diagonal i la Gran Via i els carrers de Balmes i de Pau Claris.

Una florista prepara una rosa el Sant Jordi del 2019 (Europa Press/David Zorrakino)

Per aquests carrers perimetrals sí que s'hi podrà circular, i també pels carrers de València i d'Aragó, dos importants eixos viaris de Barcelona.

El trànsit, però, quedarà completament restringit al passeig de Gràcia, a la rambla de Catalunya i a la resta de travessies compreses dintre del perímetre.

 

El passeig de Gràcia quedarà reservat per a les parades de llibreters i de floristes professionals, i la rambla de Catalunya per a les entitats que vulguin participar en la diada.

El tinent d'alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha remarcat que la "superilla literària" tindrà una superfície de 140.000 metres quadrats.


Celebrar la vigília al carrer

Aquest, a més, no serà l'únic espai reservat per als llibreters i floristes, que en tindran d'altres repartits per tota la ciutat, com el passeig Lluís Companys, la plaça de la Vila de Gràcia, la plaça Universitat o la plaça Reial.

Piles de llibres en una parada, el Sant Jordi de 2019 (Europa Press/David Zorrakino)

D'altra banda, els comerços que venen llibres, les floristeries i també els forns podran celebrar la vigília de Sant Jordi, el 22 d'abril, posant una parada al carrer, davant de la botiga.

ARXIVAT A:
Sant Jordi Literatura
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut