Detall del passaport sanitari (ACN/Parlament Europeu)
El govern prepara una aplicació per verificar la identitat dels usuaris del passaport Covid (ACN/Parlament Europeu)

Així serà l'app que tindran els locals d'oci nocturn per validar el certificat Covid

El govern treballa per enllestir l'aplicació que es podrà utilitzar per accedir a discoteques i bars de nit

RedaccióActualitzat

La Generalitat ja treballa, des del Departament de Polítiques Digitals, en la preparació d'una aplicació que permetrà verificar la identitat de les persones que presentin el denominat passaport Covid per accedir a un espai on se'ls demani.

Ho ha explicat, en una entrevista a Rac1, el vicepresident Jordi Puigneró, que també és el conseller de Polítiques Digitals.

La iniciativa forma part del moviment del govern per accelerar la reobertura de l'oci nocturn, un sector econòmic que en l'últim any i mig a penes ha pogut obrir algunes setmanes, i lluny de la normalitat.

L'objectiu de l'aplicació és, d'una banda, evitar els fraus i les falsificacions –que poden generar nous contagis– i, de l'altra, protegir les dades sanitàries dels ciutadans que han d'acreditar que han estat vacunats, que han passat la Covid o que tenen una PCR negativa recent.

La protecció de les dades també és cabdal per obtenir l'aprovació del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) motiu pel qual els serveis jurídics de la Generalitat ja estan ultimant els detalls legals de l'aplicació.

Preguntat sobre aquest extrem, Puigneró s'ha mostrat confiat que el TSJC l'aprovarà.


Com funcionarà

Sobre el funcionament concret de l'app, Puigneró ha aclarit que "l'aplicació no és per a l'usuari, és per a qui ho verifica".

És a dir, els ciutadans no se l'hauran de descarregar al mòbil, sinó que la tindran els locals i espais que demanin el certificat Covid per poder accedir-hi.

Així, quan una persona mostri el passi Covid –en paper o al mòbil, ja sigui amb l'aplicació La Meva Salut o amb una captura de pantalla–, "l'aplicació farà de verificadora, veurà que el codi QR no és fals i retornarà el nom i cognom de la persona perquè pugui ser verificat amb el DNI", ha explicat Puigneró.

L'anunci arriba l'endemà que el sector de l'oci nocturn proposés al govern una aplicació per accedir a bars musicals i discoteques.

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, però, defensa que les dades només poden estar protegides si l'aplicació la desenvolupa el govern.

L'objectiu del govern és poder implantar aquesta aplicació verificadora "de manera immediata", però Puigneró ha obert la porta a permetre l'accés als locals d'oci nocturn, provisionalment, només amb el passi Covid, sense l'aplicació validadora, si aquesta no està enllestida a temps.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut