Així serà la primera Diada del govern Illa, que manté els plans engegats per Aragonès

L'únic canvi és el discurs del president, que es tornarà a fer des del Palau de la Generalitat, i l'acte institucional repeteix escenari a les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch

Redacció/AgènciesActualitzat

La primera Diada del govern de Salvador Illa es basa en els preparatius que havia deixat fets el govern de Pere Aragonès, amb el sentiment catalanista, la unitat i diversitat de Catalunya i el rebuig al feixisme i l'extrema dreta com a fils conductors.

L'actual govern del PSC --que governa en solitari i ha tornat a la Generalitat després de 14 anys d'executius independentistes-- se sent còmode amb la campanya elaborada pel govern sortint d'ERC, segons va explicar la portaveu, Sílvia Paneque.

L'única diferència respecte del que s'havia planejat és que el president Salvador Illa recuperarà el missatge institucional de la Diada des del Palau de la Generalitat, mentre que l'expresident Pere Aragonès els feia a diferents punts de Catalunya. El missatge s'emetrà per TV3 aquest 10 de setembre a les nou del vespre.

"Aquesta és una Diada que va ser pensada com una Diada per a tots", va destacar Paneque, que va valorar que el govern d'Aragonès "va ser sensible al moment polític actual i a les circumstàncies que podien acompanyar aquest 11 de setembre".

En aquest sentit, la portaveu va dir que no temien les crítiques i esperaven que els partits que tinguin "altura de mires" i, per la Diada nacional, es puguin "enviar missatges més positius que la crítica fàcil a una campanya".

Presentació del cartell de la Diada (ACN)

Paneque va defensar que el lema "Molts cors, un sol batec" fa referència a "la Catalunya plena, aquella on no falta ningú", i va emfatitzar la importància de la Diada per a tots els catalans:

"Ens uneix com a ciutadania i dóna sentit a aquest sentiment de pertinença. Som un país que hem demostrat i demostrem de forma constant i continuada la resistència, el nostre esperit de superació i això ens fa més forts i ens uneix."


Geometria per formar la senyera

El guanyador del concurs de dissenys pel cartell de la Diada ha estat Sergi Delgado, amb unes línies geomètriques que configuren un cor amb els colors de la Senyera. 

El govern considera que el missatge del disseny aplega tres conceptes: "Unitat, identitat, i l'amor o l'estima." Des del Govern n'han destacat "l'estètica, la tipografia i el concepte de fons" de la imatge.

Aquesta és la versió audiovisual de la campanya:


Actes institucionals

La directora artística de l'acte institucional de la Diada d'aquest any, Marta Bayarri, ha explicat que serà un acte "plenament cultural" dirigit al conjunt de la ciutadania i on es reivindicarà Catalunya com un "país d'acollida", plural i orgullós de la seva identitat.

L'acte, que també s'emetrà per TV3, es farà a les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, a Barcelona. Bayarri que s'ha marcat com a objectiu "apropar-lo a la gent més jove".

L'actriu i directora de l'acte no ha volgut revelar els detalls del programa, però ha avançat que serà un "acte transversal i transgeneracional".

L'acte institucional es farà, com l'any passat, a les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch (Flickr/Albert Torelló)

Hi haurà artistes musicals "molt rellevants", tant de l'escena més contemporània com a figures més consagrades, així com testimonis de sectors diferents de la societat com ara de la literatura, l'esport o la ciència o elements de la festa popular.

Durant l'11 de setembre, Illa acudirà a les 9 del matí al monument de Rafael Casanova per encapçalar la tradicional ofrena floral i a la nit presidirà l'acte als peus de la muntanya de Montjuïc.


Actes a l'exterior

Les 21 delegacions del Govern a l'exterior celebraran una trentena d'activitats per commemorar la Diada nacional en 19 països d'arreu del món.

El programa es completa amb els esdeveniments promoguts per les comunitats catalanes a l'estranger, l'Institut Ramon Llull, les oficines de l'Agència per la competitivitat de l'empresa (ACCIO), l'Agència Catalana de Turisme i l'Institut Català de les Empreses Culturals.

Els actes de les delegacions són sobretot musicals i gastronòmics, però també inclouen recepcions institucionals, actuacions castelleres, projeccions audiovisuals, espectacles de teatre i exposicions. Els pots consultar aquí.

ARXIVAT A:
11SGeneralitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut