A la taula de Nadal hi pot haver fins a deu persones (Pixabay)

Així queda Nadal amb les noves restriccions

Per als àpats de festes es podran ajuntar dues bombolles, fins a deu persones, i el toc de queda per a les nits de Nadal i Cap d'Any s'avança mitja hora respecte del que s'havia dit

Actualitzat

Les restriccions anunciades pel govern, que s'aplicaran a partir de dilluns, preveuen excepcions per a la nit de Nadal, Nadal, Sant Esteve, nit de Cap d'Any, Cap d'Any i Reis. Aquest dissabte s'ha publicat el DOGC amb les noves restriccions. 

Les mesures estan previstes fins a l'11 de gener, però es revisaran el 28 de desembre. "Confiem que no calgui adoptar mesures extremes", ha dit el vicepresident Pere Aragonés, que ha demanat responsabilitat i prudència, en una roda de premsa amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, per anunciar les novetats.

El pla per a les festes de Nadal és molt semblant al que ja es va anunciar la primera setmana de desembre. L'única novetat és que el toc de queda per festes s'avança mitja hora.
 

Quanta gent ens podem trobar en els àpats de Nadal a casa?

Un màxim de sis persones, però les dates assenyalades són una excepció. Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i l'1, 5 i 6 de gener les trobades es poden ampliar a deu persones, llevat que siguin convivents que el nombre pot ser superior. Es demana que siguin com a màxim de dues bombolles de convivència i s'aconsella mantenir la màxima distància possible a taula.

 

Podem anar al restaurant?

Els àpats dels dies assenyalats (24, 25, 26 i 31 de desembre i l'1, 5 i 6 de gener) en restaurants, el nombre de persones per taula o agrupacions de taules pot incrementar-se a sis persones, llevat que siguin convivents que aquest nombre pot ser més gran, i també amb el límit que pertanyin a dues bombolles de convivència com a màxim.

S'hi pot anar a dinar i esmorzar, però a no a sopar. A partir de dilluns, els restaurants poden obrir de 7.30 a 9.30 i de 13.00 a 15.30. Els clients no podran romandre a l'establiment fora d'aquestes franges horàries.

A partir del 21 de desembre (i amb l'excepció dels dies assenyalats), les taules han de ser de 4 persones com a màxim, o de 6 si es tracta de la mateixa bombolla de convivència. Les terrasses es mantenen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. S'ha de portar mascareta, i només ens la podem treure per menjar o beure.


Podem agafar menjar per emportar?

Sí, també per sopar, a més de fer-ho en els horaris d'esmorzar i dinar. Si és menjar per emportar, que es recull al local, es pot recollir de 19.00 a 22.00. Si és servei a domicili, s'autoritza fins a les 23.00.

Com queda el toc de queda nocturn?

En general, es manté la prohibició de sortir de casa entre les deu de la nit i les sis del matí, però la nit de Nadal i Cap d'Any s'autoritza fins a la una de la matinada. El dia de Reis, s'amplia una hora el toc de queda, fins a les onze de la nit.

 


Podem sortir fora de la comarca?

Des d'avui i fins a l'11 de gener, la mobilitat es limita a la comarca, de dilluns a diumenge. Però en el període que va del 23 de desembre al 6 de gener, es pot sortir a visitar familiars i gent propera, sempre que ens moguem amb la nostra bombolla de convivència.


Podem sortir fora de Catalunya?

S'aplica el mateix criteri que en l'apartat anterior. Hi ha confinament perimetral, però es pot sortir de Catalunya per visitar familiars i persones properes en el període que va del 23 de desembre al 6 de gener. En aquestes dates també poden venir familiars a veure'ns des de fora.

 

 


Podem anar a la segona residència?

La bombolla de convivència es pot traslladar a la segona residència, sigui a la comarca que sigui, sempre que es mantingui la integritat de l'esmentada bombolla. 


Podem anar a hotels o cases de turisme rural?

Com passa amb les segones residències, una mateixa bombolla de convivència pot passar uns dies a un hotel o una casa de turisme rural.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada
Anar al contingut