La Casa del Vetti és una de les residències particulars més luxoses de Pompeia

Així ha quedat la Capella Sixtina de Pompeia: 20 anys de restauració de la Casa dels Vetti

Aquesta luxosa mansió, que ha obert les portes al públic, destaca per la gran riquesa de pintures murals, moltes de temàtica eròtica

La luxosa Casa dels Vetti, a Pompeia, es pot tornar a visitar i apreciar en tota la seva esplendor. Considerada per les seves pintures murals la Capella Sixtina de la ciutat sepultada per l'erupció del Vesuvi l'any 79 dC, ha estat 20 anys tancada al públic, sotmesa a una restauració total.

Així ha sigut el procés de restauració:

La Casa dels Vetti, rep el nom dels seus propietaris, dos lliberts dedicats al comerç de vins, i és una de les residències privades més luxoses de l'antiga ciutat, situada en una zona del jaciment arqueològic, un barri d'altres mansions luxoses.

La mansió destaca per la riquesa de les pintures de les parets, moltes de les quals són eròtiques.

Precisament, la restauració de les pintures murals ha estat la principal complicació perquè, en el passat, s'hi havien aplicat capes de cera per protegir-les, una pràctica que es va descobrir que era perjudicial per a les pintures.

"La Casa dels Vetti és la història del món romà tancada dins d'un mateix edifici, com una casa-museu de la romanitat", ha dit el director del jaciment, Gabriel Zuchtriegel.

Aquestes són les imatges de com ha quedat la Casa del Vetti després de la restauració:

La restauració de la gran quantitat de pintures murals ha durat 20 anys (Reuters/Silvia Vacca-Parco Archeologico di Pompei)(Reuters/Silvia Vacca-Parco Archeologico di Pompei)
Detall d'un pati de la Casa dels Vetti (Reuters/Silvia Vacca-Parco Archeologico di Pompei)
(Reuters/Silvia Vacca-Parco Archeologico di Pompei)
Una de les tasques més costoses ha sigut la restauració de les pintures (Reuters/Silvia Vacca-Parco Archeologico di Pompei)

 

 

ARXIVAT A:
ArqueologiaItàliaArt
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut