Així es viu el dispositiu policial per controlar armes blanques per la Mercè

Tres detinguts per portar armes blanques la primera nit de la Mercè, a l'espera del nou dispositiu dels Mossos que entrarà en vigor la setmana vinent
Redacció Actualitzat
TEMA:
La Mercè

La primera nit de concerts a Barcelona per les festes de la Mercè ha estat --en general-- tranquil·la i sense incidents remarcables. La policia ha fet controls i escorcolls específics per comissar armes blanques.  Han detingut tres persones per portar un ganivet o una navalla.

Les detencions, però, no són fruit del reforç de seguretat que va anunciar el govern. El nou pla de seguretat que ha presentat aquesta setmana la consellera d'Interior --que preveu més controls en zones d'oci i multes més elevades-- començarà a finals de la setmana que ve.

En una entrevista a '"El suplement' de Catalunya Ràdio", la comissària en cap dels Mossos a Barcelona, Montserrat Estruch, ha assegurat que "ha estat una nit tranquil·la" i "s'ha aconseguit l'objectiu que la ciutadania gaudís de les festes de manera segura". Segons ha admès, hi ha hagut detinguts i incidències, però "cap de remarcable", i tampoc apunyalaments.

"No hi ha hagut apunyalaments, sí alguna temptativa de robatori amb arma blanca, i alguna lesió molt lleu, però cap apunyalament"

Els Mossos i la Guàrdia Urbana fan durant les festes un pla de seguretat a la ciutat en què participaran, en total, uns 5.000 agents. A les nits de les festes de la Mercè de l'any passat es van practicar mig centenar de detencions i es van registrar cinc ferits per apunyalament.

"El balanç el farem quan s'acabin les festes, és important tenir les dades contrastades", ha apuntat Estruch.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra La Mercè
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut