La nova imatge de la NASA mostra Urà com mai s'havia vist: aconsegueix capturar els seus anells, llunes i tempestes (NASA)
La nova imatge de la NASA mostra Urà com mai s'havia vist: aconsegueix capturar els seus anells, llunes i tempestes (NASA)

Així és Urà: les imatges de la NASA que mostren un món amb anells, llunes i tempestes

Gràcies a la perspectiva infraroja del telescopi espacial Webb, les noves imatges d'Urà mostren el planeta amb una claredat sense precedents

RedaccióActualitzat

El Telescopi Espacial James Webb de la NASA ha capturat noves imatges del misteriós planeta Urà, que el mostren com un món dinàmic amb anells, llunes, tempestes i un casquet polar estacional.

La imatge no s'allunya de l'esfera perfecta celeste que teníem del planeta, però mostra una perspectiva fins ara mai vista. 

La imatge d'Urà amb els anells interiors i exteriors capturada pel telescopi espacial Webb (NASA)

Gràcies a la gran sensibilitat del telescopi, la captura aconsegueix mostrar amb claredat els tènues anells interiors i exteriors d'Urà, incloent-hi el Zeta, un anell extremadament feble i el més proper al planeta.

A més, també s'ha pogut fotografiar 14 de les 27 llunes que es coneixen, fins i tot algunes que es troben dins els anells, més difícils de capturar. 

Les llunes d'Urà capturades: Oberó, Titània, Umbriel, Julieta, Perdita, Rosalina, Puck, Belinda, Desdèmona, Crèssida, Ariel, Miranda, Bianca i Pòrcia (NASA)

Un casquet de núvols polars i diverses tempestes

Una de les revelacions més cridaneres és el detall amb què es pot observar el casquet polar nord del planeta. Es revela un casquet interior blanc i brillant, i una franja fosca en la part inferior, a latituds més baixes. També es poden veure diverses tempestes brillants prop i sota la frontera sud del casquet, que varien i apareixen a l'atmosfera d'Urà en funció de diversos factors estacionals i meteorològics. 

El planeta posseeix unes característiques que el fan únic: tarda 84 anys a orbitar al voltant del Sol i es teoritza que la major part de la seva massa està conformada per elements gelats com el metà, l'amoníac i l'aigua, amb una atmosfera d'hidrogen i heli.

Com asseguren des de la NASA, el telescopi Webb podrà continuar recopilant informació sobre com es donen els factors que influeixen en les tempestes d'Urà, fonamental per seguir comprenent la complexitat del setè planeta del nostre sistema solar. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut