Aiguaviva rebateja la plaça Constitucional per la Plaça 1 d'octubre

La plaça on agents de la Guàrdia Civil van fer una càrrega s'ha rebatejat

Actualitzat

A Aiguaviva, l'1 d'octubre es recordarà per molt més que per ser un dia de votació. També va ser el dia que una trentena d'agents de la Guàrdia Civil van irrompre a la plaça Constitucional, on s'estava fent una fideuà popular.

Es tracta de la plaça de l'Ajuntament, i molts veïns del municipi s'hi havien aplegat mentre continuava la jornada del referèndum d'autodeterminació. Els agents van anar-hi per tancar el local electoral, però els veïns s'hi van resistir.

Els agents van començar una càrrega amb cops de porra i també van utilitzar gas pebre. Com a conseqüència d'aquesta acció, deu persones van haver de ser ateses per irritacions. Una de les deu persones ha hagut de ser ingressada en un centre sanitari a causa d'una crisi d'ansietat que ha patit durant la intervenció.

Els veïns han expressat la seva condemna als fets amb aquesta acció.

Per als veïns d'Aiguaviva, la plaça escenari de les càrregues policials no es pot dir "Constitucional", i és per això que han ruixat el cartell de la plaça amb un esprai de color negre; una mica més amunt, a la mateixa paret, hi han escrit el nom amb què l'han rebatejat: Plaça 1 d'octubre.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut